Bilgisayarımız izlenebilir mi?

Hacı zaten sorun sizde. Niye gidip elin adamına BIOS güncelletiriyorsunuz ki? İnternette zibilyon tane video var bununla alakalı zaten. Bilgisayarcılar a götürmeyin kendiniz yapın. Tecrübe edinmiş olursunuz. Bilgisayarcılar yüzünden bilgisayarından olanlar var yapmayın.

Merhaba, babam kısa bir süre önce bilgisayarın BIOS'unu güncellemek için bir arkadaşına vermiş, arkadaşı bir şeyler yükleyip benim bilgisayarımı görebiliyormuş, babam işe gittiğinde bilgisayarı açıyorum genelde ve eve gelince bugün ne yaptın diye soruyor. Ailemden de şüpeleniyorum, böyle bir program var mı varsa ne yapmaliıyım?

Görev yöneticisinden arkada açık olanlara bakabilirsiniz. En temizi format.

Amaç ney yani niye yüklüyorsun ki elin bilgisayarına şöyle şeyleri? Alt tarafı BIOS güncelleyeceksin amacın ney niye yüklüyorsun? Format atın en iyisi. Bilgisayarda hangi uygulamalar var?
Babası falan istemiş olabilir öbür türlü zaten iyice çirkin bir şey oluyor. Babasını istemesi de saygısızlık.

TeamViewer gibi uygulamalar ile uzaktan erişim sağlanabiliyor.
Onlarda izlenen tarafın haberi olmadan izlenmiyor kod falan istiyor. Yasal programlar onlar. Zaten izlenen taraftan habersiz yapılıyorsa yasal program değildir.

İzlenebilir tabi ki. Babanız yüklettiyse yaşınız lüçük demektir. Küçük olanların hakları da Aile fertlerinde olduğu için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Format atmayı denersen de baban sana kızar başkasına değil.
Babandan izinsiz kurulduysa veya benzeri zararlı yazılım yüklendiyse bu suç olur. Hangi durumdasınız bilmediğimden iki farklı durumu açıkladım.

İzlenebilir tabi ki. Babanız yüklettiyse yaşınız lüçük demektir. Küçük olanların hakları da Aile fertlerinde olduğu için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Format atmayı denersen de baban sana kızar başkasına değil.
Babandan izinsiz kurulduysa veya benzeri zararlı yazılım yüklendiyse bu suç olur. Hangi durumdasınız bilmediğimden iki farklı durumu açıkladım.
Yine de format atsa sorun olmaz bence. Virüs bulaştı ya da sistem yavaşladı der. En kötü 2004'e geçtim der. 😀

Merhaba, babam kısa bir süre önce bilgisayarın BIOS'unu güncellemek için bir arkadaşına vermiş, arkadaşı bir şeyler yükleyip benim bilgisayarımı görebiliyormuş, babam işe gittiğinde bilgisayarı açıyorum genelde ve eve gelince bugün ne yaptın diye soruyor. Ailemden de şüpeleniyorum, böyle bir program var mı varsa ne yapmaliıyım?

Ya yemin ediyorum eski kafa çok iğrenç bir şey. Çocuğunu izletmek için adam arkadaşına program kurdurtmuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı