Bandrolsuz
Zeptopat
Daha fazla
Merhaba bilgisayarımda şöyle bir sorun bilgisayar RAM'lerin birini okumuyor. BIOS'ta RAM'ler 2133MHz olarak gözüküyor ve 2 RAM de gözüküyor.
Yaptıklarım:
1- BIOS güncellendi.
2- kasada 2 RAM soketi var 2 RAM de ayrı ayrı 2 sokette de çalışıyor ama beraber ikisini takınca sadece biri çalışıyor.
4- XMP'yi açmayı denedim sorunuma bir fark yaratmıyor.
3- 'Memory try ıt' ile RAM MHz'ini arttırdım. Bu sefer iki RAM de çalıştı ama bu noktada sorun bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve açılırken ya ekran gelmiyor ya da sürekli kendi kendine yeniden başlıyor. Bu noktada bilgisayar çoğu zaman BIOS'a bile girmiyor. Pili çıkartarak resetliyorum.
Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. PSU'dan olduğunu düşünüyorum ama çevremde PSU'yu deneyebileceğim kimse yok. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu?
AMD Ryzen 7 1700.
MSI B450M-A Pro Max.
G.Skill DDR4 3000MHz RAM.
ASUSTeK GTX 1060.
Aigo 650W.
Yaptıklarım:
1- BIOS güncellendi.
2- kasada 2 RAM soketi var 2 RAM de ayrı ayrı 2 sokette de çalışıyor ama beraber ikisini takınca sadece biri çalışıyor.
4- XMP'yi açmayı denedim sorunuma bir fark yaratmıyor.
3- 'Memory try ıt' ile RAM MHz'ini arttırdım. Bu sefer iki RAM de çalıştı ama bu noktada sorun bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve açılırken ya ekran gelmiyor ya da sürekli kendi kendine yeniden başlıyor. Bu noktada bilgisayar çoğu zaman BIOS'a bile girmiyor. Pili çıkartarak resetliyorum.
Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. PSU'dan olduğunu düşünüyorum ama çevremde PSU'yu deneyebileceğim kimse yok. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu?
AMD Ryzen 7 1700.
MSI B450M-A Pro Max.
G.Skill DDR4 3000MHz RAM.
ASUSTeK GTX 1060.
Aigo 650W.
Son düzenleyen: Moderatör: