Bilgisayarın 2x8 GB RAM'in 8'ini kullanması

Bandrolsuz

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda şöyle bir sorun bilgisayar RAM'lerin birini okumuyor. BIOS'ta RAM'ler 2133MHz olarak gözüküyor ve 2 RAM de gözüküyor.

Yaptıklarım:

1- BIOS güncellendi.
2- kasada 2 RAM soketi var 2 RAM de ayrı ayrı 2 sokette de çalışıyor ama beraber ikisini takınca sadece biri çalışıyor.
4- XMP'yi açmayı denedim sorunuma bir fark yaratmıyor.
3- 'Memory try ıt' ile RAM MHz'ini arttırdım. Bu sefer iki RAM de çalıştı ama bu noktada sorun bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve açılırken ya ekran gelmiyor ya da sürekli kendi kendine yeniden başlıyor. Bu noktada bilgisayar çoğu zaman BIOS'a bile girmiyor. Pili çıkartarak resetliyorum.

Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. PSU'dan olduğunu düşünüyorum ama çevremde PSU'yu deneyebileceğim kimse yok. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu?

AMD Ryzen 7 1700.
MSI B450M-A Pro Max.
G.Skill DDR4 3000MHz RAM.
ASUSTeK GTX 1060.
Aigo 650W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarımda şöyle bir sorun bilgisayar RAM'lerin birini okumuyor. BIOS'ta RAM'ler 2133MHz olarak gözüküyor ve 2 RAM de gözüküyor.

Yaptıklarım:

1- BIOS güncellendi.
2- kasada 2 RAM soketi var 2 RAM de ayrı ayrı 2 sokette de çalışıyor ama beraber ikisini takınca sadece biri çalışıyor.
4- XMP'yi açmayı denedim sorunuma bir fark yaratmıyor.
3- 'Memory try ıt' ile RAM MHz'ini arttırdım. Bu sefer iki RAM de çalıştı ama bu noktada sorun bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve açılırken ya ekran gelmiyor ya da sürekli kendi kendine yeniden başlıyor. Bu noktada bilgisayar çoğu zaman BIOS'a bile girmiyor. Pili çıkartarak resetliyorum.

Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. PSU'dan olduğunu düşünüyorum ama çevremde PSU'yu deneyebileceğim kimse yok. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu?

AMD Ryzen 7 1700.
MSI B450M-A Pro Max.
G.Skill DDR4 3000MHz RAM.
ASUSTeK GTX 1060.
Aigo 650W.
Bire bir aynı ram modeli mi?

2400mhz de çalıştırmayı denediniz mi?

Evet birebir aynı ramler. 3000, 2800, 2666 ve 2400'ü de denedim. 2133'te çalışmadığı sürece bilgisayar kapanıyor her türlü. Ama 2133 harici diğer her mhz'de 16gb rami kullanabiliyorum
Bios'da "Load optimizied defaults" yapıp kaydedip çıkın.

Tekrar bios'a girip xmp'yi açın. Default xmp'i seçip kaydederek çıkış yapın.

Bu arada load opitimized default yaptıktan sonra bir süre kullanın. Sorun varsa zaten ana kart ya da raminiz problemli anlamına geliyor bu.

Bu dediğinizi de denedim hatta bios pilini çıkarıp tekrar taktım o şekilde de xmp'yi tekrar açmayı denedim. Herhangi bir mhz artışı ve ramlerin ikisini de okuduğu görmedim

Ramin 1 tanesini okumuyor zaten genel sorunum bu. Daha sonra Xmp açmam da bu sorunu düzeltmiyor. Zorla mhz yükselttiğimde ise bilgisayar kendi kendine kapanıyor veya görüntü vermiyor.
Ana kartınızda bir sorun var gibi duruyor. Emin olmak için başka bir ram çifti denemelisiniz.

Türkiyeye gelen ilk ryzen olan 1700'ü ben de yıllaca kullandım. Süper bir işlemciydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı