Bilgisayarın Açılıp Daha Sonra Ekranının Donması

LexonTR

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi forumlar öncelikle. Geçen gün konu açmıştım elektriğin gelmemesi ile alakalı. Bugün farklı RAM, HDD, işlemci denedik fakat PSU deneyemedik. Bunun nedeni de anakartın üzerinde ki işlemciye güç veren 4 pinlik kablonun 2 pininin dışı erimiş soketin içinde kalmış. Bu yüzden farklı bir power ile test edemedik çünkü sokete girmiyor. Bu arada ekran kartı 750Ti. Sisteme R9 270X taktığımızda Windows yükleme ekranına geldiğinde elektrik kesilir gibi kasanın elektriği kesildi acaba bunun sorunu PSU mu? Kullanılan PSU: Everest EPS-6600 600W.

Neden erdiğine dair bir fikrim yok. Kablo değilde tam pinlerin olduğu yerin dışındaki plastik erimiş. Anakart ile alakalı olabilir mi?

Büyük ihtimalle psu dur çünkü bende de bu kapanma sorunu olmuştu lol oynarken pc gitti bi anda bidaha açılmadı yeni psu aldım bir sıkıntı yok şuanlık :)

Herkese iyi forumlar öncelikle. Geçen gün konu açmıştım elektriğin gelmemesi ile alakalı. Bugün farklı RAM, HDD, işlemci denedik fakat PSU deneyemedik. Bunun nedeni de anakartın üzerinde ki işlemciye güç veren 4 pinlik kablonun 2 pininin dışı erimiş soketin içinde kalmış. Bu yüzden farklı bir power ile test edemedik çünkü sokete girmiyor. Bu arada ekran kartı 750Ti. Sisteme R9 270X taktığımızda Windows yükleme ekranına geldiğinde elektrik kesilir gibi kasanın elektriği kesildi acaba bunun sorunu PSU mu? Kullanılan PSU: Everest EPS-6600 600W.
Bende de senin ilk sorunun gibi bir sorun var geçen günlerde yeni ekran kartı aldım markası MSİ GTX 1050 Gaming X yalnız şöyle bir sorun oldu sürücüleri falan yükledim fakat sonrasında windows kendini kapatmaya başlıyordu açıyordum bir dakika sonra kapatıyordu kendini sonrasında format attım bu sorun düzelti bu seferde bilgisayarı ilk açtığımda monitör önce Casper yazısını çıkarıyor sonrasında görüntü gidiyor kasanın reset tuşuna ise bir kere bastığımda bilgisayar açıyor kendini Windows 10 bu arada bilgisayar cevaplarsanız çok sevinirim

işte bu sorunun temeli psu nuzun ekran kartınıza veya herhangi başka bir bileşene yetişemediği için kendini kapattığından olur pc niz kapandıktan sonra güç düğmesinde ışık varsa yanıp sönmeye başlıyormu

işte bu sorunun temeli psu nuzun ekran kartınıza veya herhangi başka bir bileşene yetişemediği için kendini kapattığından olur pc niz kapandıktan sonra güç düğmesinde ışık varsa yanıp sönmeye başlıyormu
Hayır PC kapanmıyor açık halde ama görüntü monitöre gelmiyor yalnız yeni ekran kartını aldıktan sonra oldu bu sıkıntı

daha önce böyle bir sıkıntı yaşamadım yrdımcı olamıyacağım youtubeden araştırın son çare bilgisayarcıya götürün işinizi sağlama almış olrsunuz

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı