Bilgisayarın açılışını hızlandırma

Ehli_KeYf

Megapat
Makaleler
8
Yer
İzmir
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro orijinal sürümünü kullanıyorum ve Kingston A400 240GB SSD üzerine kurulu. Anakartım MSI B450M Bazooka v2. sorunum ise güncel bileşenler kullanmama rağmen bilgisayarımın geç açılması. Görev yöneticisinde neredeyse 19 saniye de açıldığı yazıyor. Ve bilgisayarımı ilk açtığımda ekran kartımın modeli ve VGA BIOS bilgileri çıkıyor. Bu ayarı kapatma gibi bir şansım var mı? Bilgisayarımın geç açılmasını bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
IMG_20200709_020702.jpg
IMG_20200728_122730.jpg

Msconfig’ten GUI önyüklemesi ve diğer tikleri işaretle sonra Windows Logosu gösterim süresini 0 yap. Ondan sonra da güç ayarlarından hızlı başlatı aç.
Öncelikle merhaba. İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro orijinal sürümünü kullanıyorum ve Kingston A400 240GB SSD üzerine kurulu. Anakartım MSI B450M Bazooka v2. sorunum ise güncel bileşenler kullanmama rağmen bilgisayarımın geç açılması. Görev yöneticisinde neredeyse 19 saniye de açıldığı yazıyor. Ve bilgisayarımı ilk açtığımda ekran kartımın modeli ve VGA BIOS bilgileri çıkıyor. Bu ayarı kapatma gibi bir şansım var mı? Bilgisayarımın geç açılmasını bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
Eki Görüntüle 625842Eki Görüntüle 625843
Vga bios ayarlarında olması lazım. Anakartın logosu falan çıkıyor mu bilgisayarı açarken?

MSConfig’ten GUI önyüklemesi ve diğer tikleri işaretle sonra Windows logosu gösterim süresini 0 yap. Ondan sonra da güç ayarlarından hızlı başlatı aç.

VGA BIOS ayarlarında olması lazım. Anakartın logosu falan çıkıyor mu bilgisayarı açarken?

Dediğiniz ayarları yaptım fakat açılışta ilk olarak ekran kartı modeli gözüktü ve sürede fark azalmadı. Ve ekran çözünürlüğü değişti. Başlarken anakart logosu açık.

O sayı bilgisayarın açılma süresi değil. Bilgisayarın açılırken BIOS'ta geçirdiği zaman. istersen bilgisayar açılırken BIOS'a gir ve 5 dakika bekle, sonra yeniden başlat gibi bir seçenek olmadan çıkış yap. O değerin arttını göreceksin.

Senin asıl süren BIOS'ta geçirilen gibi görünüyor. Boot önceliğinden emisin misin? Fast Boot gibi şeyler açık mı?

Boot ayarlarında Boot mode select sekmesinde "LEGACY+UEFI" seçili. Bu ayarı sadece "UEFI" olarak mı ayarlamalıyım ?

Dosya Ekleri

• IMG_20200728_125254.jpg
    IMG_20200728_125254.jpg
    474,1 KB · Görüntüleme: 489
Bir de sistem SSD üzerine kurulu demişsin ya UEFI olarak mı ve sıralamada en başa Windows Boot SSD falan yazar onu en başa al.

ISO dosyasını yazarken UEFI olarak yazdım ve SSD'ye kurdum eminim.
Boot ayarları böyle fakat durum hala aynı.
Arkadaşlar sorun çözüldü. CSM kapattım , açılış süresi 5 saniye kadar azaldı. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200728_125911.jpg
    IMG_20200728_125911.jpg
    368,8 KB · Görüntüleme: 544
  • IMG_20200728_125933.jpg
    IMG_20200728_125933.jpg
    446,6 KB · Görüntüleme: 529
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı