Bilgisayarın aniden kapanıyor

Şizo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Developer
Arkadaşlar öncelikle herkese esenlikler dilerim.
Monitörüm, ekran kartına display ile bağlı. Ne zaman monitörü yerinden oynatsam bilgisayarım elektrik kesip yeniden başlıyor.
Sizce sorun nerede?

Ekran Kartının DP port tarafı oynayıp hareket ettiyse elektrik akımıyla alakalı bir sıkıntı olduğu için reset atıyordur kendine. Manuel olarak E.Kartı tarafındaki DP portu hafifçe oynatır mısın yukarı aşağı doğru. Eğer öyle reset atıyorsa o kısıma dikkat etmek gerekir. 2080 Super Kartımda bazen oluyordu.

Ekran Kartının DP port tarafı oynayıp hareket ettiyse elektrik akımıyla alakalı bir sıkıntı olduğu için reset atıyordur kendine. Manuel olarak E.Kartı tarafındaki DP portu hafifçe oynatır mısın yukarı aşağı doğru. Eğer öyle reset atıyorsa o kısıma dikkat etmek gerekir. 2080 Super Kartımda bazen oluyordu.
Ekran Kartı 1660 Super 6GB tamire götürmelimiyim ? Bu arada kasayı ne kadar oynatırsam oynatayım olmuyor sadece monitörü oynatınca oluyor.

Dostum bence monitore giden güç kablosu tam yerine oturmamis azıcık bastır adaptorlu ince kablolu bir güç girişi varsa da kablo bir yerde kırılmış olabilir.

Ekran Kartı 1660 Super 6GB tamire götürmelimiyim ? Bu arada kasayı ne kadar oynatırsam oynatayım olmuyor sadece monitörü oynatınca oluyor.
Sorunun ne olduğunu bilmiyorsun ki neyin tamiri? belki sorun kabloda? yazdığımı okudun mu? Kasa demedim ben Ekran Kartının DP girişini oynattığın zaman yapıyor mu yapmıyor mu? Kablonun ucu zarar görmüş olabilir, pinleri belki yamuldu. Her şeyi kontrol etmek gerekiyor.

Sorunun ne olduğunu bilmiyorsun ki neyin tamiri? belki sorun kabloda? yazdığımı okudun mu? Kasa demedim ben Ekran Kartının DP girişini oynattığın zaman yapıyor mu yapmıyor mu? Kablonun ucu zarar görmüş olabilir, pinleri belki yamuldu. Her şeyi kontrol etmek gerekiyor.
Aslında belirtmiştim kasa tarafında sorun yok. Sadece monitörü oynatınca sorun var. Mesela dediğiniz gibi DP girişini kasa tarafından oynattım kapanmadı. Ama monitörü azıcık oynattım reset attı. Sadece monitöre atsa sorun yok. Kasaya'da reset atıyor.

Başka bir monitörde deneme durumun varsa sorunu bulmada çok yardımcı olacak. Ya Kablo ya Monitörde bir sorun var elektrikle ilgili.
Dediğiniz gibi güç kablosu ile alakalı bir sorunmuş. Yedek bir güç kablosu vardı bayağı eski olan onu takıp denediğimde sorun olmadı. Değerli vaktinizi ayırdığınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı