Bilgisayarın aniden kapanması

Leonvena

Femtopat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba herkese, bu yaz günlerinde genellikle R6 oynuyorum. Bir süre sonra bilgisayar aniden takılıyor ve kapanıyor, kapanırken fanların sesi artıyor ardından Debug LED yanıyor. Bir süre sonra tekrar açıldığında herhangi bir problem olmuyor. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.
 
Arkadaşların dediği gibi sıcaklık değerlerinden olabilir. Herhangi bir sistem izleme yazılımı ile sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz, eğer CPU sıcaklığı 100 dereceyi geçerse (bir çok işlemci modelinde) sistemi korumak için reset atabilir. Bu durumda termal macunu yenilemeniz gerekebilir. Eğer sıcaklık değerlerinde sorun yoksa, RAM'lerinizi kontrol edin. 2 slot takılı ise 1 RAM'i sökün test için.
 
Arkadaşların dediği gibi sıcaklık değerlerinden olabilir. Herhangi bir sistem izleme yazılımı ile sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz, eğer CPU sıcaklığı 100 dereceyi geçerse (birçok işlemci modelinde) sistemi korumak için reset atabilir. Bu durumda termal macunu yenilemeniz gerekebilir. Eğer sıcaklık değerlerinde sorun yoksa, RAM'lerinizi kontrol edin. 2 slot takılı ise 1 RAM'i sökün test için.

Merhaba iyi geceler, sıcaklık değerleri 1660 için yük altında 70-75 civarı, R5 2600X için yük altında 65-70 Civarı.
 
Merhaba iyi geceler, sıcaklık değerleri 1660 için yük altında 70-75 civarı, R5 2600X için yük altında 65-70 Civarı.
İşlemci ısısı normal, RAM leri kontrol edin. 2 modül varsa 1 tanesini sökmeyi deneyin, eğer tek modül ise farklı bir porta takın.
 

Geri
Yukarı