Bilgisayarın Donup Tepki Vermemesi

Turgut Emre

Kilopat
Merhaba. Oyunlara girdiğim zaman bazen başlarda yüklenirken bazen de oyun içinde herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda bilgisayarım donuyor ve hiçbir işlem yapamıyorum.

Sistemim şu şekilde:

• İşlemci Ryzen 7 1700
  • Ekran kartı MSI GTX 1080 Gaming X
  • Ram 16 GB
Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Witcher 3 oyununda grafikleri "Yüksek" ayardan "Ultra" ayara çektiğimde donma gerçekleşti. Ancak reset ile kendine geldi bilgisayar.

Resimde olduğu gibi görüntü ve ses donuyor, hiçbir işlem yapamıyorum. Bilgisayarı bir kez sıfırladım. Yani Windows’u tekrar kurdum. Fakat yine de düzelmedi. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görünürde yeterli bir model. Aklıma güç dengesizliği veya yetersiz güç kaynağı olabileceği gelmişti. Sistemin kararsızlaşmasına ve donmasına sebep olma ihtimali vardı. Başka PSU ile denemek dışında bir çözüm yok şimdilik. Başka önerileri gözden geçirdikten sonra çözülmezse, bu parçayı da kontrol edin derim.

Cevabınız için teşekkürler. Daha önce böyle bir sorun hiç yaşamadım ilk kez bu bilgisayarda bu kadar büyük bir sorun yaşıyorum.
Sisteme yük bindiği için bir donma oluyor olabilir mi peki? Bunu nasıl anlayabiliriz?

Sistemsel bir arıza olabilir Windows 10 son güncellemeler'de böyle problemler yaratabiliyor şahsen bende aynı problemi yaşadım ve Windows 8.1 yükleyerek sorunu ortadan kaldırdım.

Windows’un son sürüm güncellemesini yaptım ve ondan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Daha öncelerde çok yoğun oyun oynayan birisiydim ve ekran kartımın, sistemimin performansından çok memnunken bir anda böyle bir sorunla karşılaştım. Peki bende hiçbir çözüm yolu bulamazsam Windows 8.1 dönmeli miyim? Dönersem de sistemde yüklü dosyalarım silinir mi?

Sistemsel bir arıza olabilir Windows 10 son güncellemeler'de böyle problemler yaratabiliyor şahsen bende aynı problemi yaşadım ve Windows 8.1 yükleyerek sorunu ortadan kaldırdım.

Peki yaşadığın problem aynen bu şekilde miydi? Oyun oynarken bir anda donma ve tepki vermeme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…