Bilgisayarın ekranı bir anda gitti

armaganlyy

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, konuya şu şekil giriş yapayım, YKS 25 öğrencisiyim. Başka bir gün bilgisayar üzerinden ders videosu izlerken ekran bir anda gitti, sonra işte monitör kablosu tak çıkar yap bir şekilde geri geldi. Dün bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu fakat bugün ekran yine yok. Dünden yana benden başka kullanan hiç kimse olmamasına rağmen. Kabloları da kontrol ettim bir sıkıntı yok gibi duruyor, sorunun ekran kartında olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Bence bilgisayarcıya götür onlar kasana baksın bi bakma parası var diye biliyorum ama götürsen iyi olur yanlışlıkla bişeyleri bozabilirsin daha 2 hafta önce arkadaşımda bilmeden kasasını açıp kurcalamaış biraz ekran kartını ve güç kaynağını bozmuş tamirciye götürmek en iyisi

Monitör yanmış olmasın bana da aynısı olmuştu hocam.

Farklı bir görüntü kablosu denemeni öneririm sorunun çözmüyorsa farklı bir ekran kartı denemen lazım. Farklı bir ekran kartı bulamıyorsan ve işlemcinde dahili grafik birimi bulunuyorsa onu kullanarak test edebilirsin.

Öncelikle sorunun neyden kaynaklandığını bulalım. Rica etsem Monitörden kasaya giden kabloyu HDMI, VGA, DVI vs. hangisini kullanıyorsanız bu kabloyu çıkarıp saydığım diğer kablo türlerinden birini takıp dener misiniz? Kablonuz bozuk olabilir. Ekran girişi veya kasa girişi de sorunlu olması muhtemel. Elinizde varsa hemen deneyip bildirebilirseniz daha destekli yardımcı olmaya çalışabiliriz. Bu arada güç kablosu takılıyken ekranın ışığı yanıyor mu?

Anakartta sıkıntı var gibi duruyor hocam genelde böyle sorunlar anakart kaynaklı olur bizzat kendim yaşadım anakart yüzünden ekrana görüntü gelmiyordu hiç bir şekilde kasa çalışıyor görüntü yok sizde de böyle diye düşünüyorum büyük ihtimalle bir transistörde sıkıntı var gibi duruyor ya da birden fazla bunu bilemeyiz benim tahminimce anakart kaynaklı sıkıntınız.

Hocam kabloları denedim, onda bir sorun yok gibi. Ben bilgisayarı normal şekilde açtığımda Pro Series yazısı gelir sonra ekran gelirdi. Şimdi pro series yazısı yine geliyor ama ondan sonra no singal display port diyip ekran gidiyor. Monitörün açma kapama ışığı da yanıyor ondan yana da bir sorun yok, sanırım ekran kartında bir sıkıntı var gibi

Hocam peki 2 gün önce kullandığımda bir sorun yoktu, normal şekilde işimi görüp kapattım benden sonra hiç açanda olmadı. Ertesi gün bi baktım ekran yok. Kapalı durumdayken bir anda hasar görebilir mi? Ya da ne bileyim kaçak akım falan mı oldu?

Hocam ister 2 gün isterseniz 1-2 saat önce kullanıp kapatın kestiremiyorsunuz asla ne olacağını yüksek ihtimal kısa devreye düşmüştür ya da dengesiz voltajdan dolayı dediğim gibi transistörler yanmıştır diye düşünüyorum büyük ihtimalle anakart gg oldu eğer öyle ise dediğim gibi çıkarsa sakın yaptırmayın yine aynı şey olabilir bir kere tamir edilince cihazlar daha doğrusu kartlar sıkıntı yaratabiliyor ondan ona sekebiliyor mesela şimdi diyelim transistörler yanmış ama diğer transistörlere dengesiz voltaj gitmediği sıkıntı ya da kapasitörlere, kondansatörlere eğer böyle bir durum varsa kesinlikle anakart tamiri yaptırmamanızı öneririm paranız çöp olur 1-2 ay sonra bilemedin 1-3 hafta arası yine aynı sorunu verebilir benim tavsiyem APC'nin akım korumalı prizlerinden kullanmanız gerçekten çok kaliteliler dengesiz voltajı 0'a indiriyor neredeyse testini yapmıştım sağlam cihaz şu an Amazon'da 1000-800 TL arasında satılıyor PC'nizi yaptırdıktan sonra direk almanızı öneririm çünkü akımın işi belli olmuyor zaten prizlerden 220 AC geliyor alternatif akım yani dengesiz akım DC olsaydı yani doğru akım ki bunu zaten az akım korumalı priz yapmakta o zaman hiçbir sıkıntı çekmezsiniz ben böyle 1 bilgisayarımı kaybettim ASUS'tu kendisi PSU ve anakarttaki kondansatörlerin hepsi gg olmuştu bir de PC tamir falan olursa PC'yi işiniz bittikten sonra PSU düğmesinden kapatın sonra monitör ve akım korumalı prize bağlı PSU güç fişini çekim bilgisayarınız çok daha uzun ömürlü olur her bir de her açılışta statik elektriği boşaltıyorum ben kasanın düğmesine 15 sn basılı tutarak sonra 30 sn bekliyorum ardından öyle açıyorum sistemimin ilk günkinden farkı yok bir de her 1 ayda temizliğini yaparım çok işe yarıyor.

Ya HDMI'ya da VGA kablolarında bir sorun vardır belki düzgün iletemiyordur ekrana sistemi bence bir de.

Son düzenleme:
Yani hocam gerçekten kafayı yiyeceğim. Dün ekran geldi bugün yine yok. Hayır ekran kartında mı sorun var diyeceğim orda sorun olsa hiç gelmez yine ara ara geliyor. Sanırım söylediğiniz gibi ana kartta sıkıntı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…