Bilgisayarın Eksiklerini Gösteren Program Önerisi

Ludius28

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, hepinize hayırlı forumlar diliyorum. Bilgisayarımızdaki eksikleri veya kritik güncellemeleri (BIOS vb. ) Tamamlamak için kullandığınız program var mı? Ya da bilgisayarınızın stabilitesini korumak ve en verimli şekilde kullanmak için tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel bileşenler kullanıyorsanız, bir çoğunun güncellemesi Windows tarafından indiriliyor. Diğerlerini ise, kendi sitelerinden sadece sizin marka ve modeliniz için indirip güncelleyin.

windows 10 yeterli ama şöyle bir durum var mesela nividia kullanıyorsun ekran kartı yeni güncellemeyi kurmuyor ekran kartının eski versiyonlarından birisini kuruyor aygıt yöneticisinden güncelle diyorsun diyor ki güncel ama aslında güncel değil eğer nvidia kullanıyorsan nvidia experience uygulamasını indirmeni tavsiye ederim hem ordan indirebiliyorsun hemde sorunsuz yüklüyor eğer indirmezsen nvidianın kendi sitesinden ordan modelini işletim sistemini seçiyorsun en güncel olanını karşına çıkartıyor oradan temin edebilirsin en güncelini.

windows 10 yeterli ama şöyle bir durum var mesela nividia kullanıyorsun ekran kartı yeni güncellemeyi kurmuyor ekran kartının eski versiyonlarından birisini kuruyor aygıt yöneticisinden güncelle diyorsun diyor ki güncel ama aslında güncel değil eğer nvidia kullanıyorsan nvidia experience uygulamasını indirmeni tavsiye ederim hem ordan indirebiliyorsun hemde sorunsuz yüklüyor eğer indirmezsen nvidianın kendi sitesinden ordan modelini işletim sistemini seçiyorsun en güncel olanını karşına çıkartıyor oradan temin edebilirsin en güncelini.
Haklısın, NVIDIA driverlarında bu durum yaşanıyor fakat sorunlu sürücü de geldiği oluyor. Mesela şöyle bir sorun yaşıyorum iş yerinde; Ryzen 2200g veya 2400g işlemci ve AMD Rx 570 veya 580 li sistem kurarken siteden indirdiğim driverlar sorun çıkartıyor, sistem mavi ekran verip kapanıyor. Windows ile driver çekerek bu sorunu çözüyorum. Gerçi Nvidia'da yaşamadım hiç ama olsun Windows 10 candır :)

Haklısın, NVIDIA driverlarında bu durum yaşanıyor fakat sorunlu sürücü de geldiği oluyor. Mesela şöyle bir sorun yaşıyorum iş yerinde; Ryzen 2200g veya 2400g işlemci ve AMD Rx 570 veya 580 li sistem kurarken siteden indirdiğim driverlar sorun çıkartıyor, sistem mavi ekran verip kapanıyor. Windows ile driver çekerek bu sorunu çözüyorum. Gerçi Nvidia'da yaşamadım hiç ama olsun Windows 10 candır :)
Nvidiada da experience girmek için sürekli ayar yapmam lazım niyeyse 0x0007 li bi hata veriyordu hatırlamıyorum bir türlü düzeltemedim her seferinde tekrar yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı