Bilgisayarın fanı anlık son hız dönüyor

yamankm

Hectopat
Katılım
29 Eylül 2019
Mesajlar
1.695
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 / Ekran Kartı: EVGA RTX 2070 SUPER BLACK GAMING / Anakart: Asus PRIME B450M-K II / RAM: PNY XLR8 16GB (2X8GB) 3200MHz CL16 / HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM / SSD: Adata XPG SX8100 512GB
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı ilk açtığımda fan normal dönerken 1 saniyeliğine fan hızlı donuyor. Bunu yazarken bir daha oldu.
Eskiden sadece açılırken oluyordu sonra PC'de oyun oynarken falanda olmaya başladı buna ne sebep olur bilen söyleyebilir mi?
 
hangi fan işlemcimi ekran kartımı ki 2 side aşirı yük dalgalanmasından yapar boyutlu oyuna ilk gırınce mesela adepte eder kendını
 
Fanlar ve soğutma üniteleri kirlenmiş olabilir. Termal macunu da yenilemek iyi olur.

Supurgeyle temizledim az da olsa bir de önceden de bundan daha pis şekilde kullanıyordum böyle bir şey olmuyordu termal macunu da bilmiyorum ondan olabilir.

Hangi fan işlemcimi ekran kartımı ki 2 side aşirı yük dalgalanmasından yapar boyutlu oyuna ilk gırınce mesela adepte eder kendını.

Fan: Snowman - M200 CPU Fan - Mavi Cpu Fan - İşlemci Fanı Fiyatları ve Özellikleri

Ekran kartı: GTX 750 Ti ASUS 1 fanlı olandan.

Yakın zamanda OC yaptım ama yapmadan önce de açılışta oluyordu şimdi fazlalaştı sanki virüs gibi :D oyuna girmiyoken de yapıyor masaüstünde F5 atarken.
 
BIOS ekran kartını tanımlar ve fan ayarını henüz uygulamadığı için son hızda çalışır. BIOS tanımlama işlemini bitirince fan ayarlarını uygular ve açılışı yapar.
 
BIOS ekran kartını tanımlar ve fan ayarını henüz uygulamadığı için son hızda çalışır. BIOS tanımlama işlemini bitirince fan ayarlarını uygular ve açılışı yapar.

Dostum okuduysan masaüstündeyken de oluyor PC açıldıktan sonra 5saat bile geçse halen oluyor.
 

Geri
Yukarı