Bilgisayarın fişini çıkarıp tekrar takınca sistem kapanıyor

DarkAngelMVP

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda oyun oynuyorum genellikle. Bir ara yerini değişecektik bilgisayarın, bilgisayarı kapattım, üçlü prizin fişini çektim, mavi ışık söndükten sonra da yerini değiştik PC'nin. (bu arada PC kablosu 3'lü prize bağlı, ben 3'lü prizin fişini çektim, PC'ninki duruyordu) ertesi gün ben bilgisayarı açtım, bir el GTA atayım dedim. Açtım GTA'yı, 45 saniye oynadım, dondu ve sonra "drrrrrrrr" diye bir ses çıktı, sonra PC çökme ekranı vermeden reboot attı. PC bayağı kalitesiz ama fişi çekmeden önceki zamanlarda asla böyle bir şey yapmadı. PSU'da bir sıkıntı olabilir mi veya kabloda?

Söylemeyi unuttum, parçalar:

GeForce GT 740

Intel(R) Core(TM) i7 CPU 870 @ 2.93GHz 4 çekirdek

Esonic Anakart

2x DDR3 8GB RAM

PSU: ? (bilmiyorum çünkü hazır sistem aldık.)

O zaman güç kaynağı sistemi kapatıyor. Mutlaka başka bir PSU ile test edilmesi lazım, şu anki yüksek ihtimalle güç altında voltaj sağlayamıyor ve kapanıyor. Minidump oluşmaması da bu yüzden diye düşünüyorum.

Bilgisayarcıya desem test eder mi?
Eder. Belki ücret alır.
“Bilgisayar bazen aniden kapanıyor ve yeniden başlıyor. Mavi ekran da vermiyor. Özellikle oyun oynarken oluyor.
Fişi çıkardktan sonra daha sık olmaya başladı." gibi bir şey söyleyin. Çok yüksek ihtimalle dediğim gibi PSU yüzünden. Siz FurMark, AIDA64 gibi testler yapmayın, aklınızda bulunsun.

Zaten eskiden hepsiyle test yaptım. hiçbirşey olmadı. fişi çekmeden önce hiç çökmedi. fişi çektiğim günden sonra olmaya başladı. babamla yarın gideriz kursumdan sonra.

sıcaklıklara bakmadım. ama 80 derecenin üstüne çıktığı kesin. reboot atmadığı için "hiçbirşey olmadı" dedim.

Zaten eskiden hepsiyle test yaptım. hiçbirşey olmadı. fişi çekmeden önce hiç çökmedi. fişi çektiğim günden sonra olmaya başladı. babamla yarın gideriz kursumdan sonra.
gideriz dediğimde babamın beyin.dll çöktü herhalde. cevap da vermiyor ki niye götürmüyor anlayayım. bir de götürmek için fişi çekicez ya, daha beter ederim diye korkuyorum 🤣

bilgisayar elektrik kesintilerinden sonra da aynı şeyi yapıyor bu arada. bazen sorun kendi kendine düzeliyor sebebini de anlamıyorum. sizce neden?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı