Bilgisayarın fişini çıkarttıktan sonra Wİndows ekranı gelmiyor

HzFLexq

Centipat
Daha fazla  
Odamı toparlarken PC fisini çıkarttım ve kenara koydum, yaklasık 2 saat dokunmadım, sonra tekrar teker teker taktım tüm her şeyi, PC çalısıyor fanları dönüyor klavye de çalışiyor, BIOS menüsüne girebiliyorum ama Windows gelmiyor, BIOS pilini çıkarttım ve bekledim, sonra taktım olmadı, RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_20240723_162212.jpg
    IMG_20240723_162212.jpg
    124,4 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Odamı toparlarken PC fisini çıkarttım ve kenara koydum, yaklasık 2 saat dokunmadım, sonra tekrar teker teker taktım tüm her şeyi, PC çalısıyor fanları dönüyor klavye de çalışiyor, BIOS menüsüne girebiliyorum ama Windows gelmiyor, BIOS pilini çıkarttım ve bekledim, sonra taktım olmadı, RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı.

Bilgisayarınız şu anda harddisikinizi ya da hard diskin içindeki Windows'u görmüyor. Eğer hard disk görünüyorsa boot flash ile dosya doğrulama yapın.

Bilgisayarınız şu anda harddisikinizi ya da hard diskin içindeki Windows'u görmüyor. Eğer hard disk görünüyorsa boot flash ile dosya doğrulama yapın.

Bilgisayarımın Windows'u M.2 SSD'ime kurulu ama önceki acılişlarda açarken 2 adet Windows seçme ekranı vardı bende hep M.2 SSD'deki Windows'u seçiyordum simdi hard diskimi çıkardım ve boot menüsünde ssdmi şectim ama yine olmadı

Hard diskimde BIOS'taki boot menüsunde görükmüyor takılı iken

Bilgisayarımın Windows'u M.2 SSD'ime kurulu ama önceki acılişlarda açarken 2 adet Windows seçme ekranı vardı bende hep M.2 SSD'deki Windows'u seçiyordum simdi hard diskimi çıkardım ve boot menüsünde ssdmi şectim ama yine olmadı.

Eğer size 2 seçenek sunuyorsa 2 harddiskinizdede Windows var. Bu yüzden hangisinden başlatayım diye sizlere soruyor. Eğer önemli verilerinizi yoksa temiz bir format sizi rahata kavuşturur.

Hard diskimde BIOS'taki boot menüsunde görükmüyor takılı iken.

Takılı olduğu halde görünmüyorsa bir sorun var demektir.

Anladım ama ben bu işlemi 3 gun önce yaptım ve Windows'u yükledim içinden silidigi için mi olmuş geri yüklesem yine aynı sorun oluşmaz mı?

Nasıl bir şekil yüklediniz bilmiyorum dediğiniz sorunla yıllar önce yaşamıştım hard diskimi görmüyordu ama takılıydı BIOS üzerinden birkaç ayar deneyerek düzeltmiştim. Bence BIOS'unuzu sıfırlayıp ondan sonra format işlemine girişin hatta tecrübeniz varsa BIOS'u bile güncellemenizi öneririm.

Nasıl bir şekil yüklediniz bilmiyorum dediğiniz sorunla yıllar önce yaşamıştım hard diskimi görmüyordu ama takılıydı BIOS üzerinden birkaç ayar deneyerek düzeltmiştim. Bence BIOS'unuzu sıfırlayıp ondan sonra format işlemine girişin hatta tecrübeniz varsa BIOS'u bile güncellemenizi öneririm.
biosu sıfırlamamıştım eski yaptığim yüklemede şimdi yapayım ama bios sıfırlama nasıl olur bilmiyorum bide biosum en son sürümde idi herhalde anakartım msı b450m a pro max

BIOS'u sıfırlamamıştım eski yaptığım yüklemede şimdi yapayım ama BIOS sıfırlama nasıl olur bilmiyorum bir de BIOS'um en son sürümde idi herhalde anakartım MSI B450M-A Pro Max.

BIOS'u sıfırlamak için ilk önce gücü kesin sonra başlatma tuşuna 3 5 defa pasıp statik elektriği atın daha sonra anakart üstünde bulunun geniş kolsaati pili gibi bir pil var onun kenarındakşi çentiği bastırarak çıkartın ve 1 dk kadar bekleyin sonra tekrar takın gücü verin bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı