Bilgisayarın Güç Çıkışından Çat Çat Sesi Geliyor

• Konuyu başlatan rig0s
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.324

rig0s

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 7 ay önce bilgisayar topladım, 4. ayda bilgisayarın güç çıkışından bir ses geldi (power soketinin oradan) böyle çat çat gibi, ben de güç söketini tuttum, ekran falan gitti. Sonra baktım ki gönderdikleri soket biraz gevşek, oraya kendi power soketimi taktım ve sağlam oldu fakat bu durumdan sonra 2 defa daha bu durum başıma geldi. Çat çat ses geliyor, monitor gidiyor, sonra eğer power kablosunun oraya dokunursanız bir garip oluyor bilgisayar. Nasıl anlatsam bilemedim, aç kapa yapınca da düzeliyor.

Her zaman olan bir sorun değil fakat rahatsız etti, bilgisayara zarar vermesinden korktum şahsen. Power ark yapmış olabilir mi, yoksa başka bir sorun mu var?

Yardımcı olursanız sevinirim,

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 7 ay önce bilgisayar topladım, 4. ayda bilgisayarın güç çıkışından bir ses geldi (power soketinin oradan) böyle çat çat gibi, ben de güç söketini tuttum, ekran falan gitti. Sonra baktım ki gönderdikleri soket biraz gevşek, oraya kendi Power soketimi taktım ve sağlam oldu fakat bu durumdan sonra 2 defa daha bu durum başıma geldi. Çat çat ses geliyor, monitör gidiyor, sonra eğer Power kablosunun oraya dokunursanız bir garip oluyor bilgisayar. Nasıl anlatsam bilemedim, aç kapa yapınca da düzeliyor.

Her zaman olan bir sorun değil fakat rahatsız etti, bilgisayara zarar vermesinden korktum şahsen. Power Ark yapmış olabilir mi, yoksa başka bir sorun mu var?

Yardımcı olursanız sevinirim,

Teşekkürler.

Birincisi sistemin güç çıkışı olmaz güç girişi olur.
İkincisi güç soketinden kastın tam olarak ne? Güç anahtarı mı demek istedin?
Üçüncüsü bir şeyler değiştirmenin garantiyi bozacağını neden düşünmedin?
PSU marka ve modelini, açık bir dille anlatım yaparken belirtirsen daha iyi olur. Daha iyi bir sorun tespiti için fotoğraf veya video da konuya ekleyebilirsin.

Birincisi sistemin güç çıkışı olmaz güç girişi olur.
İkincisi güç soketinden kastın tam olarak ne? Güç anahtarı mı demek istedin?
Üçüncüsü bir şeyler değiştirmenin garantiyi bozacağını neden düşünmedin?
PSU marka ve modelini, açık bir dille anlatım yaparken belirtirsen daha iyi olur. Daha iyi bir sorun tespiti için fotoğraf veya video da konuya ekleyebilirsin.
Bir şeyleri değiştirmedim, yanında verdikleri güç kablosu dandik olduğundan dolayı farklı bir güç kablosu kullanıyorum sadece. Garantiyi etkileceğini düşünmüyorum.

Güç girişinden ( güç kablosunun bağlı olduğu yer anahtar vs değil) çat çat ses geliyor ve monitorde görüntü gidiyor fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Eğer güç girişindeki kabloya ellersem hafiften bilgisayar kapanmaya gücü kesmeye çalışıyor.

Benim power'da bir ark oluşmuş ve devre atlama yapıyor. Fakat tabi sadece bir tahmin bu sizin fikirleriniz nedir yazarsanız sevinirim.

Power Markası : Power Boost 650W 80+ (Kasa nın yanında ek olarak almıştım)

Teşekkürler,
@V. Scaletta

Bir şeyleri değiştirmedim, yanında verdikleri güç kablosu dandik olduğundan dolayı farklı bir güç kablosu kullanıyorum sadece. Garantiyi etkileceğini düşünmüyorum.

Güç girişinden ( güç kablosunun bağlı olduğu yer anahtar vs değil) çat çat ses geliyor ve monitörde görüntü gidiyor fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Eğer güç girişindeki kabloya ellersem hafiften bilgisayar kapanmaya gücü kesmeye çalışıyor.

Benim Power'da bir Ark oluşmuş ve devre atlama yapıyor. Fakat tabii sadece bir tahmin bu sizin fikirleriniz nedir yazarsanız sevinirim.

Power Markası: Power Boost 650W 80+ (Kasa nın yanında ek olarak almıştım)

Teşekkürler,
@V. Scaletta

Garantiye gönderin. Düzensiz elektrik vermekten dolayı sistem bileşenlerini her an bozabilir. Genel olarak kaliteli bir marka değil, soranlara önermiyoruz. Aynı ve farklı sorunu yaşayan yüzlerce insan var. Keşke almadan önce foruma bir konu açsaydınız. En kısa zamanda sistemi kullanmayı bırakıp garantiye gönderin ürünü. Garantiden geldikten sonra tekrarının ve başka bir arızanın olmamasını garanti edemiyorum o yüzden yeni bir PSU'da alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı