Çözüldü Bilgisayarın güç düğmesine birkaç kez basınca açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Phandios

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarı dün sıfırlamadan öncesine kadar güç düğmesine hafifçe dokunsam bile açılırdı. Şimdi birkaç kez güç düğmesine dokunduğumda anca açılıyor. Bunun Windows'un ayarlarıyla etkili olabilir mi? Yoksa sıfırlama sırasında sürekli restart atmasından elektrik tarzı bir şey mi kaldı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu tartışılır bir şey araştırmalısın. Net bir şey söylemem ben açıkta kullanıyorum bazılarını.

Şimdi araştırdım da elektrik gittikten sonra PC'nin tekrar açılmasını sağlayan ayarmış. Ben sıfırlarken elektrik gidip gitmedi yani bence bu ayarı açık tutmamın bilgisayarın güç düğmesini düzeltmez bence.

Sorunu çözdüm güç kablosunu taktım çıkardım. Sanırım fazla elektrik kaldığından dolayı olmuş olabilir. (normalde başta deneyecektim ama driverlardan olabilir diye düşündüğüm için denemedim.)
Düğmeden çıkan kabloyla, anakarta bağladığın küçük socketler var. Onları yanlış takmış olabilirsin. Eğer reset tuşun varsa ona tek tıkta bastığında çalışıyorsa. Yanlış takmış olabilirsin. Kontrol et.

Düğmeden çıkan kabloyla, anakarta bağladığın küçük socketler var. Onları yanlış takmış olabilirsin. Eğer reset tuşun varsa ona tek tıkta bastığında çalışıyorsa. Yanlış takmış olabilirsin. Kontrol et.

Bilgisayarı sıfırladıktan sonra kasanın içini hiç açmadım zaten, sıfırlamadan önce de dokunmadım. Sıfırladıktan sonra bu sorun yaşanmaya başladı. Bu sorundan yaşanacağını düşünmüyorum.

O zaman anakart güncellemesi atabilirsin. Eğer hala düzelmediyse daha farklı yardımcı olabilirim. Google'a anakartının modelini yazarak driverini yap öncelikle.

O zaman anakart güncellemesi atabilirsin. Eğer hala düzelmediyse daha farklı yardımcı olabilirim. Google'a anakartının modelini yazarak driverini yap öncelikle.

Ben anakart güncellemesi atmasını bilmiyorum pek. Anakartım: GA-H61M-DS2 (rev. 3.0). Buradaki Windows 10 için olanları indirdim ancak sadece bazılarında var. Zaten PC'yi kendi ayarlarından sıfırladım. Driverlarla beraber inmemiş midir?

BIOS'ta "AC Back" veya "Power on after loss" gibi ayarları kontrol et. Windows update ile bilgisayarı güncelle en önce. Farklı bir alternatif olarak farklı bir priz deneyebilirsin temassızlık olabilir çünkü. Eğer bu dediklerimin hepsini yaptıysan. Kasadaki açma tuşu temassızlığı olabilir. :(

BIOS'ta "AC back" veya "Power on after loss" gibi ayarları kontrol et. Windows Update ile bilgisayarı güncelle en önce. Farklı bir alternatif olarak farklı bir priz deneyebilirsin temassızlık olabilir çünkü. Eğer bu dediklerimin hepsini yaptıysan. Kasadaki açma tuşu temassızlığı olabilir. :(

Windows Update yaptım zaten BIOS da baktığım kadarıyla güncel. O dediğiniz 2 ayarın açık olması mı lazım?

Bu tartışılır bir şey araştırmalısın. Net bir şey söylemem ben açıkta kullanıyorum bazılarını.

Şimdi araştırdım da elektrik gittikten sonra PC'nin tekrar açılmasını sağlayan ayarmış. Ben sıfırlarken elektrik gidip gitmedi yani bence bu ayarı açık tutmamın bilgisayarın güç düğmesini düzeltmez bence.

Sorunu çözdüm güç kablosunu taktım çıkardım. Sanırım fazla elektrik kaldığından dolayı olmuş olabilir. (normalde başta deneyecektim ama driverlardan olabilir diye düşündüğüm için denemedim.)

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı