Bilgisayarın Günde 10 Saat Açık Olması Zararlı mı?

Haklısın kanka oyunu azaltmam lazım onun dışındaki vakitte ders çalışıyorum zaten, onu da mecburen :)

Hocam peki 600 wat günde 5 saat oyun oynasam kaç TL etki eder?

Sistemini yazman lazim PSU 600 watt diye 600 watt elektrik tuketmiyor ayrica PSU modelin de onemli tam dogru hesap icin ama Max aylik 100-150TL falan etki eder.

Hayır sorun olmaz sadece bir nebze daha yavaş kullanırsınız sebebi arkada RAM'in çalışması dolayısıyla ön bellek kısmının dolmasıdır. Bu nedenle kullanmaya geri döndüğünde yeniden başlatıp RAM'in önbelleğini temizlenmiş halde kullanman faydalı olur.

7 yıllık 1050 Ti 2400G sistemim hala ilk gün ki gibi çalışıyor vallahi. Günde 10 saati bırak bazen günlerce kapatmadığımı bilirim. Sadece HDD bad sector yüzünden SSD aldım kasaya o kadar. Termal macun bile sürmedim daha.

Sistemini yazman lazim PSU 600 watt diye 600 watt elektrik tuketmiyor ayrica PSU modelin de onemli tam dogru hesap icin ama Max aylik 100-150TL falan etki eder.

Hayır sorun olmaz sadece bir nebze daha yavaş kullanırsınız sebebi arkada RAM'in çalışması dolayısıyla ön bellek kısmının dolmasıdır. Bu nedenle kullanmaya geri döndüğünde yeniden başlatıp RAM'in önbelleğini temizlenmiş halde kullanman faydalı olur.

Intel Arc B580/i5 14400f/CORSAIR 32 GB(2x16 GB) Vengeance 6000MHz DDR5 RAM/MLD 1TB SSD/BitFenix Hades600W 80+ Siyah Kasa/Asus Prime H610M-K ARGB Intel H610 mATX Anakart
Sistem bu arkadaşlar daha birkaç günlük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı