Bilgisayarın Her Açılışta F1 Tuşuna Basılmasını İstemesi

Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarım her açılışta F1 istiyor. BIOS'dan her defasında ayarları yapıp kaydetmeme rağmen, gene aynı ayarlara dönüyor. BIOS pilini değiştirdim, fakat bir şey farketmedi. Güncellemeyi düşündüm ama anakartın internette BIOS sürücülerini bulamadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• Anakart Marka: Asus H81M- E/M52AD/DP _MB
  • 1 Adet SSD 1 Adet HDD Bulunmakta

Son düzenleyen: Moderatör:
F1 ekranının bir fotoğrafını çekip konuda paylaşın.

Sorunu Other OS'yi seçip hallediyorum sonra tekrar aynı. Bir tane daha sorunum var. Çokca kez konu açtım. Kimse yardımcı olmuyor. Bilgisayarda kendi kendine açılma sorunuda var. Açılmasın diye fişini çekiyorum.
Bu sefer hiç güç gelmiyor. Anakart güç kablosunu takıp çıkarıyorum ancak, öyle çalışıyor.

PlO7Dv.jpg
W7GXGE.jpg

BIOS'a girin, Standart CMOS Setup, Sata1>Hard Disk, S.M.A.R.T>Auto seçili olarak gelicek. Onu disabled yapın. Sorun çözülecektir.
Daha ayrıntılı anlatır mısınız? Bulamadım dediğinizi.

W7GXGE.jpg

Benim BIOS ekranım bu şekilde sizin tarif ettiğiniz farklı bir BIOS olabilir mi?

Sistem klavyenizi göremiyor. Sorun bu. Klavye USB mi ve hangi porta takılı? Ön portlara takılı ise arka portlardan birine takın. Sorun devam ederse farklı bir klavye ile deneyin.

Alternatif çözüm: İşletim sisteminde klavye ve fare sorunsuz çalışıyor ve sorun sadece bu ekranın gelmesiyse BIOS'taki Boot menüsünden Wait For F1 If Error ayarını devre dışı bırakabilirsiniz.
BIOS'a girin, Standart CMOS Setup, Sata1>Hard Disk, S.M.A.R.T>Auto seçili olarak gelicek. Onu disabled yapın. Sorun çözülecektir.
Hayır çözülmeyecek çünkü ortada bir SMART hatası yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı