Bilgisayarın her geçen gün performansı düşüyor

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemimi ilk aldığımda Valorant'ta 400 FPS alıyordum. Zaman geçtikçe 350, 300, 280, 250 böyle düşmeye başladı şu an ise yaptığım birkaç ayara rağmen düşük ayarlarda 180-190 FPS alıyorum, evet düşük değil ama 240 Hz kullanıyorum ve tam 240 Hz alamıyorum.

Sistemimi ilk aldığımda Valorant'ta 400 FPS alıyordum. Zaman geçtikçe 350, 300, 280, 250 böyle düşmeye başladı şu an ise yaptığım birkaç ayara rağmen düşük ayarlarda 180-190 FPS alıyorum, evet düşük değil ama 240 Hz kullanıyorum ve tam 240 Hz alamıyorum.

Valorant'ın optimizesinden kaynaklı olabilir yeni şeyler eklendiği için FPS düşüşü normal.

Bende GTX 1050 ile Minecraft'ta havaya bakınca 2300 FPS alıyordum zamanla modlar eklendi şu an 600 FPS alıyorum. Ama optimizasyon daha da arttı artık ekran kartını daha çok kullanıyor.

İşlemci termal macunu ne durumda?
Kontrol etmedim ama daha yeni sayılır 2 3 ay oldu.
Valorant'ın optimizesinden kaynaklı olabilir yeni şeyler eklendiği için FPS düşüşü normal.
Diğer oyunlardada durum aynı mesela bt1 ultra ayarlarda oynarken suan orta ayarlarda anca oynuyorum.
Yanlış görmediysem APU sistemdesiniz. 5600G ile nasıl 400FPS alıyordunuz?
Doğrudur, anakart ve ramler ile alakalı sanırım.

Kontrol etmedim ama daha yeni sayılır 2 3 ay oldu.

Diğer oyunlardada durum aynı mesela bt1 ultra ayarlarda oynarken suan orta ayarlarda anca oynuyorum.

Doğrudur, anakart ve ramler ile alakalı sanırım.
Anakart'la alakası olamaz. RAM'ler de o kadar FPS arttırmaz. Testlerde 200 falan alıyor siz nasıl 400 aldınız ?

Anakart'la alakası olamaz. RAM'ler de o kadar FPS arttırmaz. Testlerde 200 falan alıyor siz nasıl 400 aldınız ?
İlk başta bende şaşırmıştım ama 3 ay falan 370-400 fps arası oyun oynamıştım. Anakarttan kastım MSI'ın ddr4 boost ve core boost teknolojilerini sunması, tabi ne kadar fark yapar bilmem, ramlerde 3600mhz o yüzden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı