Bilgisayarın hızlı açılmasını sağlayan parça nedir?

SpaydiÇakması

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, iyi akşamlar.

Sistem topluyorum da aklıma şu soru takıldı.

Bilgisayarın güç tuşuna bastığım andan itibaren yaklaşık olarak 4-5 saniyede açılmasını istiyorum.
Bunu sağlayan parça hangisi, hangi parçayı yüksek kullanırsam bu saniyelere ulaşarak bilgisayarımı açabilirim?

SSD yi tak en kötü ihtimalle 15 saniye sürer. I5-3470 SATA2 portuna takılı hi-level ssd ile bazen 8 bazen 15 saniye sürüyor açılıp kendine gelmesi.

Burada amaç sadece sistemin hızlı açılması ise M.2 SSD'ye gerek yok. Standart SATA 3 SSD'de iş görecektir. Bende 6-7 senelik bir SSD var. Sağlık durumu da 28 falan çıkıyor birkaç program da. Hatta ilk çıktığı günden beri markanın yüz karası olarak değerlendirdiği Kingston V300 SSD kullanıyorum. Şu an sistem de LTSC 2021 kurulu. Bilgisayarı açtıktan sonra post ekranını bitirdiği andan itibaren 5 saniye falan sürüyor masaüstünün gelmesi. 8 GB da RAM var sistem de. M.2 SSD olsa en kötü 2-3 saniye daha kısaltır. Her sistem de post işlemi olduğu için her türlü az da olsa bekletir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…