Çözüldü Bilgisayarın ışıkları yanıyor ancak çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aademirciogluu

Megapat
Katılım
13 Temmuz 2015
Mesajlar
791
Çözümler
7
Arkadaşlar, sistemimdeki tüm RGB ışıklar yanıyor fakat ne monitöre görüntü geliyor ne de klavye, mouse çalışıyor.

Sistemim şu şekilde:

4000X kasa.
B550-A ROG STRIX anakart.
Kingston Fury 2x8 3200MHz RAM.
R7 5800X.
RTX 3070 ROG STRIX.
H150I Elite capellix 360mm sıvı soğutucu.
850W FSP Hydro G PRO PSU.
AOC Q27G2U monitör.

Görüntüler şu şekilde:
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-04-01 at 22.42.01.jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-01 at 22.42.01.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 176
  • WhatsApp Image 2021-04-01 at 22.42.15.jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-01 at 22.42.15.jpeg
    145,8 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bütün fanlar Commander Core'a bağlı. Fanlar bu halde iken Pompayı AIO_Pump'a mı takmalıyım, CPU_FAN'a mı? Onu soruyorum. AIO_Pump varken neden CPU_FAN'a takıyorum pompayı onu anlamadım.
CPU_FAN dolu olmadan sistem hata verir. '''CPU fanı yok bak dikkat et. İşlemci ısınır, sistem kapanır'' gibisinden. O yüzden pompayı CPU_FAN'a taktık. Eğer illa pompayı AIO_PUMP'a takmak istiyorsanız radyatörde bulunan fanları CPU_FAN'a takmalısınız. Yoksa yine hata verir.

Pompanın CPU_FAN çıkışına takılması sorun yaratmaz. Zaten AIO_PUMP çıkışı olmayan anakartlarda CPU_FAN'a takılır.
Fotoğralar da bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-04-01 at 23.20.38 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-01 at 23.20.38 (1).jpeg
    134,6 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2021-04-01 at 23.20.38.jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-01 at 23.20.38.jpeg
    177,8 KB · Görüntüleme: 55
Radyatör fanlarını CPU_FAN çıkışına takın. Tüm fanları Commander Core ile ayarlamak istiyorum diyorsanız da pompa bağlantısını CPU_FAN çıkışına takın.
Tüm fanlar commander core'da pompa da zaten cpu_fan çıkışında sanırım. Attığım fotoğrafta gösterdim zaten nereye takıldığını. CHA_FAN1 ve onun altında da aynı yerde AIO_PUMP yazıyor eğer gördüyseniz. İşaretleyerek nereye takmam gerektiğini söylerseniz çok iyi olur. Ya da doğru taktıysam bilemiyorum.
 
Hocam AIO_PUMP diye bir çıkış var zaten neden oraya takmıyoruz da CPU_FAN'a takıyoruz?
Sistem çünkü CPU_FAN'ı göremediği için hata veriyor. İsterseniz pompayı AIO_PUMP'a, radyatör fanlarını da CPU_FAN'a takabilirsiniz tabii.

Bilgisayar açıldı hocam.
Sorun çözüldüyse, çözüm olduğunu düşündüğünüz mesajı raporlayarak ''Daha fazla bilgi'' kısmına ''Çözüm'' diye belirtirseniz iyi olur.
 
Sistem çünkü CPU_FAN'ı göremediği için hata veriyor. İsterseniz pompayı AIO_PUMP'a, radyatör fanlarını da CPU_FAN'a takabilirsiniz tabii.


Sorun çözüldüyse, çözüm olduğunu düşündüğünüz mesajı raporlayarak ''Daha fazla bilgi'' kısmına ''Çözüm'' diye belirtirseniz iyi olur.
Hocam bütün fanlar Commander Core'a bağlı. Fanlar bu halde iken Pompayı AIO_Pump'a mı takmalıyım, CPU_FAN'a mı? Onu soruyorum. AIO_Pump varken neden CPU_FAN'a takıyorum pompayı onu anlamadım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı