SSD aldım henüz takmadım RAM almak istemiyorum çünkü biraz gereksiz harcama olacak bu PC için. SSD yeterli olur mu dersin?
SSD yeterli olur.
SSD aldım henüz takmadım RAM almak istemiyorum çünkü biraz gereksiz harcama olacak bu PC için. SSD yeterli olur mu dersin?
Eski Intel soketlerde mümkün. PGA988 bu. Videoda da gördüğün gibi soket uyumluysa takılabiliyor
Eski Intel soketlerde mümkün. PGA988 bu. Videoda da gördüğün gibi soket uyumluysa takılabiliyor.
TeşekkürlerSSD yeterli olur.
B590@Akgül Laptopun tam modeli nedir?
Attığım fotoğraf aynı modelin farklı donanım versiyonlarıydı sanırım. Chipsetin işlemci uyumluluğuna bakınca i7 3.nesil işlemcileri desteklediği yazıyor. Yabancılar da laptop soğutmasının yetersiz kalmaması için eski işlemciyle yeni işlemcisinin TDP'sinin (seninki 35W) olmasını önermişler.
Attığım fotoğraf aynı modelin farklı donanım versiyonlarıydı sanırım. Chipsetin işlemci uyumluluğuna bakınca i7 3.nesil işlemcileri desteklediği yazıyor. Yabancılar da laptop soğutmasının yetersiz kalmaması için eski işlemciyle yeni işlemcisinin TDP'sinin (seninki 35W) olmasını önermişler.
Biraz araştırınca da yapan buldum:
i7-3632QM en iyi opsiyon yanılmıyorsam.
Ayrıca eski işlemciyle takılacak işlemcinin aynı nesilde olmasına da dikkat edin demişler, chipset uyumlu da BIOS sıkıntı çıkartacak sanırım.
En garanti çalışacak olan işlemci i5-2520M hocam. Belki i7-2640M de takılabilir ama 4 çekirdek bile olmadığı için değeceğini sanmıyorum.Uğraşın için teşekkür ederim dostum. En iyisi hiç o topa girmemek sadece SSD değişimi yapmak sanırım. Zaten eski PC için fazla masraf. Sağolasın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.