Bilgisayarın kapanması

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum. Işığı geliyor 10 saniye sonra kendini kapatıyor, tekrar açıyor. Tekrar kapanıyor. Böyle bir döngüde gidip geliyor. Dün her şey sorunsuzdu. HDD sağlığı %100 gördüm, dün ölçmüştüm. Elektrik kesintisi vesaire falan da olmadı. Bir anda neden böyle olur ki?

Niye fişini çektin kardeşim! PSU ya zarar veriyorsun! PSU'un ölmüş! PSU'yu değiştir. Hiç masaüstü bilgisayar fişinden çekilir mi?
Bir seferlik fişten çekmekle öleceğini düşünmem hocam. Yaşadığım yerde sık sık elektrik gider oyundayken olsun, açık bıraktığım zamanlarda olsun şu anlık bir sorun yaşamadım şükür. Ama dediğinizde olabilir tabii olmayacak diye bir şey yok.

Yaptım düzelmedi :( Güç kaynağı gitti sanırım.
Ez debug ledlerini mi kontrol ettin RAM işlemini mi?

Ek olarak No-Signal sorunlarından birisi de kabloların temassızlığıdır. Kablo çıkartmışsın sanırsam tüm kaboların ve parçaların takılı olduğunu kontrol et. Adaptör kablosu bazen gözden kaçabiliyor. Kabloları çıkarıp baştan takmanı tavsiye ederim. Kablo çıkardıktan sonra bu işlem olduysa muhtemel sorun kablo ile ilgilidir.

Ez debug işini pek anlayamadım ama RAM işlemini yaptım.
Kablo çıkarma yaptığınız için kablolarda bir sorun olabilir. Tüm kabloların cihazlara, prizlere ve varsa adaptör kablosunu kontrol edin. Hepsi sağlam şekilde takılı olsun gerekirse çıkarıp takın tekrar. Eğer düzelmezse elektrik gittiği için prizinizde sorun olmuş olabilir farklı bir prize takmayı deneyin. Tek RAM mi var birden fazla mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı