Bilgisayarın Kendi Kendine Açılması

Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayar kendi kendine açılmaya başladı. Gece bir kalkıyorum, çalışır durumda. Korkmaya başladım artık, uyur gezerlik de var bende. Sorun nedir, neyden kaynaklanıyordur? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu net yazmamışsınız. Bilgisayarınız laptop mu yoksa masaüstü mü ?

Farklı sebepler olabilir ama adımları izlemenizi tavsiye ederim :

1. Sol alttaki windows ikonuna sağ tıklayın ve güç seçenekleri deyin - Plan ayarlarını değiştir kısmına tıklayıp açılan ekranda Bu plan için varsayılan ayarlaı geri yükle diyelim

2. BIOS ayarları içerisinde (sanırım all Power Management settings ) - Wake on Lan/PXE ayarı varsa bunu disable edin

3. Sol alttaki windows ikonuna sağ tıklayın ve Ağ bağlantıları kısmını seçin ethernet kartını sağ tıklayıp özellikler deyin ve açılan ekranda Güç yönetimi sekmesini seçin bu aygıt bilgisyarı başlatsın kısmının seçili olmadığına emin olun aynı işlemi WIFI (Kablosuz ağ) içinde yapın

4. Hızlı başlatı kapatın :
Denetim Masası >> Donanım ve Ses >> Güç Seçeneklerine tıklayın. Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıklayın. - şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın. Normalde pasif görünen hızlı başlatmayı aç seçeneği aktif hale gelecektir. Yanındaki kutudaki tik işaretini kaldırın ve değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın

(Bu olay ne zamandan beri oluyor? Önceden yaşanıyor muydu?)

Son düzenleme:
Konuyu net yazmamışsınız. Bilgisayarınız laptop mu yoksa masaüstü mü ?

Farklı sebepler olabilir ama adımları izlemenizi tavsiye ederim :

1. Sol alttaki windows ikonuna sağ tıklayın ve güç seçenekleri deyin - Plan ayarlarını değiştir kısmına tıklayıp açılan ekranda Bu plan için varsayılan ayarlaı geri yükle diyelim

2. BIOS ayarları içerisinde (sanırım all Power Management settings ) - Wake on Lan/PXE ayarı varsa bunu disable edin

3. Sol alttaki windows ikonuna sağ tıklayın ve Ağ bağlantıları kısmını seçin ethernet kartını sağ tıklayıp özellikler deyin ve açılan ekranda Güç yönetimi sekmesini seçin bu aygıt bilgisyarı başlatsın kısmının seçili olmadığına emin olun aynı işlemi WIFI (Kablosuz ağ) içinde yapın

4. Hızlı başlatı kapatın :
Denetim Masası >> Donanım ve Ses >> Güç Seçeneklerine tıklayın. Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıklayın. - şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın. Normalde pasif görünen hızlı başlatmayı aç seçeneği aktif hale gelecektir. Yanındaki kutudaki tik işaretini kaldırın ve değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın
Bilgisayarım, masaüstü 1 ay önce kasamı değiştirdim. Power kablolarını falan takarken bir hata yaptım mı diye, kaç kere kontrol ettim. Anakarttan kablo şablonuna baktım bir hata yoktu. Anlıyorsan veya bilgin varsa foto atabilirim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı