Bilgisayarın kendi kendine kapanması

XXprogamer

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2016
Mesajlar
274
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, uzun zamandır karşılaştığım bir sorun var. Ekran karardığı zaman bilgisayarda ekranla birlikte kapanıyor. Normalde ekranın kapanıp mouse'u oynattığınız zaman açılması lazım. Fakat bende ekran karardığında sanki bilgisayar kendi kendini yeniden başlatmış gibi açtığımda Windows 10'un giriş ekranıyla karşılaşıyorum. Güç ve Uyku ayarlarına baktım, uyku modu "hiçbir zaman" işaretli.

Dün ise bir deneme yapmak için, gece, bilgisayarın ekran kararmasını da "hiçbir zaman" ayarladım. Yani normalde hem ekranın hem de bilgisayarın kapanmaması gerekiyordu. Sabah kalktığımda ise yine Windows giriş ekranına gelmişti. Bilgisayarda aşırı ısınma gibi bir durum yok. Masaüstü kullanıyorum, windows lisansım var. AIDA64 ile sıcaklık değerlerine baktım, CPU 30 derece civarında GPU ise 40 derece civarında. Sorunun monitör ile ilgisi yok, çünkü monitörü kapatıp denediğimde yine aynısı oldu. Sorunun Windows 10 ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bu sorunu çözmem önemli çünkü internetim kötü olduğundan büyük boyutlu dosyalar indirirken gece açık bırakıyorum ve ben uyurken indirme tamamlanıyor. Fakat bu sorun yüzünden bunu yapamıyorum. Daha önceki konularda da işe yarar bir şey bulamadım. Çözümü bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle, bilgisayarin kasa mi laptop mu, bunu belirtirsen ona gore yonlendirme yapacagim. Buyuk ihtimalle guc yonetimi ayarlarinda bir sorun vardir ondan dolayi kendini kapatiyordur.

Bunlar disinda, Windows 10'un en guncel surumunde misin?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı