Bilgisayarın Kendini Kapatması Ve %100 Disk Kullanımı Olması

BasbakanCenk

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2018
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, eve hırsız girmesi sonucu laptopum çalındığı için ve paramı da biriktirmem gerektiği için, çevreye haber verdim. Enişte beyden bi' tane kasa aldım getirdim eve. Ama yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle bilgisayar, ara ara kendini kapatıyor. Ve Disk %100 kullanımı var sık sık. ( HDD'yi değiştirmiş olmama rağmen bu böyle. Önceki HDD'de de %100 disk kullanımı vardı.)

Bilgisayarın özellikleri şöyle;
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
Asus Strix GTX970 Series
8GB RAM ( 1337 MHz ve DDR3 sanırım ama emin değilim )
Pegatron IPXSB-H61

Anakart Pegatron diye bi marka, daha öncesinde hiç duymamıştım. 970'li ve i7'li bilgisayarı efektif kullanamamak beni üzüyor. Bilgisayarın açılış süresi aşırı uzun. Ayrıca bilgisayar ara ara 2-3 saniye donup, kendini resetliyor.

HDTune değerleri maalesef yerlerde sürünüyor.

lOWQ6k.png



Fakat Error Scan ve Health değerlerinde bi' problem gözükmüyor HDD'nin.

Önceden bahsettiğim gibi, HDD'yi değiştirmiş olmama rağmen, ikinci HDD'de böyle bir sıkıntı yaşıyorum.
Sizce, anakartı değiştirsem, bilgisayarı daha verimli kullanabilir miyim? Bilgisayarın ara ara donup kapanma sebebi anakart olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Kapanma durumu için sıcaklıkları kontrol edin.
HDD yerine SSD'ye geçme zamanı gelmiş.
 
Sıcaklıklarda bir problem yok. Bundan önceki HDD'de de aynı sorunlar vardı. SSD'ye geçsem bile aynı sorun olabilir. Anakartı değiştirmeli miyim sizce?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı