Bilgisayarın Kilitlenmesi Sorunu

Ahmet Can07

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisiyarımda açılışta sorun yok. Biraz zaman geçtikten sonra internette dolaşırken, oyun oynarken takılıyor ve donup kalıyor. Birde ekran kararınca uyandırmak isteyince tepki vermiyor. Bilgisiyar eski değil ve 1 yaşında. Sebebi nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerini de yazsan?
İ5 6400
8GB Ram
R7 265 ekran kartı
Normalde sıkıntı yok indirme yaparken bir süre sonra hdd kullanımı yükseliyor. Ve kilitleniyor sonrasında yanıt vermiyor.

Sorunun Hard disk olduğunu bende tahmin ediyorum çözümü format gibi gözüküyor ama başka türlü bir çözümü var mı?

Bahsettiğiniz sorunu bir dönem ben de yaşadım. Arkadaşların da dediği gibi HDD kaynaklı olma ihtimali var ama bunun ötesinde yanlış kurulan sürücüler, virüsler ve özellikle de Driver Booster tarzındaki otomatik sürücüleri bulup yükleyen uygulamalar da bu soruna sıkça sebep oluyor. Donanımlarının sağlığından eminsen sürücülerini kontrol etmeni tavsiye ederim ve kolaylık olsun diye 3. parti uygulamalarla sistemini güncellemeye çalışma bence. Ardından iyi bir antivirüs ile bilgisayarını taratmalısın, burada Norton'u tavsiye ederim, bilgisayarının temiz olduğunu düşünürken bütün zararlı yazılımları bulup kaldırıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı