Bilgisayarın patlamaması için alınacak önlemler

Shaycrom

Decapat
Yer
Steam
Daha fazla  
Evet dostlar gece biz yattıktan sonra bilgisayarın patlamaması veya yanmaması için ne gibi önlemler alabiliriz?

Şöyle haberler görünce tırsmadım değil açıkçası. Allah korusun hiç kimsenin başına gelmesin.

Opera Anlık Görüntü_2019-06-25_215647_www.hurriyet.com.tr.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yattıktan sonra yanmaz ki hocam, açık bırakıp oyun mu indiriyorsunuz?
Eski bir HP laptopum var halihazırda kullandığım. 99° görüyor. 1-2 kere zaten kendi kapandı geçenlerde sıcaktan. Chrome'da tek sekmede bile ısınıyor 10-15 dk sonucunda.
Aklımdaki soru, bu laptop patlayabilir mi? Şarj adaptörü çok ısınıyor, yanabilir/patlayabilir mi? Bataryası tamamen 0 değil, LoL oynarken 30 dk kadar idare edebiliyor.

Laptop patlamaz ama bataryayı patlatabilirsin. Dolaylı olarak laptop patlar tabii :D

PSU alırken masraftan kısmak için garip markalar almak yerine bilinen, en azından sertifikaları ve incelemeleri olan PSU'lar tercih edilmeli. Bunun dışında çok sıkıntı olacağını sanmam. Arkadan güç tuşunu kapatabilirsiniz. Ben bu sayede güç kaynağını (daha çok bilgisayarı) kurtardım. Aşırı yüksek voltaj (dediklerine göre) binadaki fişe takılı neredeyse her aleti bozmuş. Neyseki yangın çıkmadı hiçbir dairede. Benim ekranın ve şarj aletinin adaptörü yandı mesela.
PC yi fişten çekmek yerine PSU nun güç tuşunu kapatmak faydalı olur mu, aynı işi görür mü?

Çiplerin yanma ihtimali yüksek. Eski tür HP laptoplar da ısınma sorunu çok kötü bir durumdu, kendi laptopumdan biliyorum. 2 kere çipleri yanmıştı ve beni baya bir masrafa sokmuştu. Ama patlama ihtimalini zannetmiyorum.
Ya yansın bişey olmaz pek, yakın zamanda bilgisayar alacağım inşallah da. Hani yakıp beni de yakmasın :)
Isıdan dolayı HDD bozulabilir mi? Sanmıyorum ama.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı