Bilgisayarın Power düğmesine bastığımda açılıp anında kapanıyor

Deniz Yildiz

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, başlıkta bahsettiğim gibi yeni topladığım sistemde bu şekilde bir sorunla karşılaştım. Güç düğmesine bastığım anda ışıkları yanıyor ve anında kapanıyor. Öncelikle sorunun Power tuşunda olabileceğini düşünerek Power tuşuna bir iletken yardımıyla dokundum ve sonuç aynı. Onu elemiş oldum bu şekilde. Güç kaynağını kapatıp bir süre bekledikten sonra açınca bu sefer şanslıysam eğer bilgisayar açılıyor. Sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum ona göre garantiye göndereceğim. Sizce sorun anakartta mı yoksa güç kaynağında mı? Ya da kesin olarak sorunun kaynağını bulabileceğim bir öneriniz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anakart: ASUS Prime B550M-A.
PSU: High Power 750W 80+ Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, başlıkta bahsettiğim gibi yeni topladığım sistemde bu şekilde bir sorunla karşılaştım. Güç düğmesine bastığım anda ışıkları yanıyor ve anında kapanıyor. Öncelikle sorunun Power tuşunda olabileceğini düşünerek Power tuşuna bir iletken yardımıyla dokundum ve sonuç aynı. Onu elemiş oldum bu şekilde. Güç kaynağını kapatıp bir süre bekledikten sonra açınca bu sefer şanslıysam eğer bilgisayar açılıyor. Sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum ona göre garantiye göndereceğim. Sizce sorun anakartta mı yoksa güç kaynağında mı? Ya da kesin olarak sorunun kaynağını bulabileceğim bir öneriniz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anakart: ASUS Prime B550M-A
PSU: High Power 750W 80+ Gold
Sistem hazur sistem mi?

Anakart: ASUS Prime B550M-A.
PSU: High Power 750W 80+ Gold.
İşlemci: Ryzen 9 3900X
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM
Ekran kartı: R7 250 (sadece görüntü almak için eski model bir ekran kartı taktım 3060ların çıkmasını bekliyorum)
PC açılırken ana kartın üstünde bulunan ve hangi parça da sorun olduğunu gösteren LED er var bunlardan herhangi biri yanıyor mu? Yanıyor ise hangisi yanmakta?
hayır sorun olduğunu gösteren led lerden hiçbiri yanmıyor
Sistem hazur sistem mi?
hayır farklı yerlerden kendim topladım
Power kablosunu kontrol et kopukluk olabilir (yaşamıştım) ya da statik elektrik olabilir tahminlerim bunlar
bakacağım teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı