Bilgisayarın saati geri kalıyor

Yer
Sakarya
Bilgisayarı gece kaçta kapatırsam sabah açtığımda o saatte açılıyor bilgisayar.

Mesela gece 04: 24'te kapattıysam sabah 04: 24 olarak açılıyor ve otomatik ayarla yapıp düzeltiyorum.

Bazen gün içerisinde de mesela saat 19: 53'te saati 19: 41 olarak gösteriyor tekrar düzeltiyorum.

Bunun nedeni ne olabilir?

Normalde benim için sorun değil fakat saatin geri kaldığı zaman internetim gidiyor anlık ve online oyunlar oynadığım için büyük bir sıkıntı.

İnternet'te bu sorunu yaşayıp pili değiştiren insanlar olmuş ama çözüm olmamış sanırım yardımlarınızı bekliyorum.

Saatin, takvimin, yılın, vb.. PC kapalıyken (anakarta elektrik gelmiyor iken) saat ayar değerlerinin bozulmadan kalabilmesi, açılışta BIOS (CMOS) değerlerinin resetlenmemesi için BIOS pilinin bitmiş olmadan anakartta BIOS pil soketine taklıı beklemesi gereklidir. BIOS pilini anakarttaki BIOS soketinden çıkarıp multimetreyle DC volt kısımından o anki voltunu ölçün. Ölçülen voltu 1.4- 1.6 volt ise BIOS pili olarak bu anakartta görev yapamaz, 3 volt veya ona çok yakın değerlerde olmalıdır. Anakart BIOS pili şeklinde online olarak netten veya tüm PC kasesuarlarını satan dükkanlardan satın alın. Koay gelsin.

Anakartın üstünde bulunan RTC modülü ve BIOS pili bu nedenlere sebebiyet verebiliyor.
Anakart eski mi?
Pek eski sayılmaz. Anakartım MSI H110M PRO-VD garantisi biteli 2-3 yıl oldu. Bios pilini değiştireceğim en kısa sürede bakalım çözülecek mi merak ediyorum.
Ben BIOS pilini değiştirip bu sorunu çözmüştüm.
Umarım dediğiniz gibi hallolur birkaç kişiden değiştirip halledemediklerini görünce pilden umudumu kesmiştim. Sizin sözleriniz biraz umutlandırdı ☺
Saatin, takvimin, yılın, vb.. PC kapalıyken (anakarta elektrik gelmiyor iken) saat ayar değerlerinin bozulmadan kalabilmesi, açılışta BIOS (CMOS) değerlerinin resetlenmemesi için BIOS pilinin bitmiş olmadan anakartta BIOS pil soketine taklıı beklemesi gereklidir. BIOS pilini anakarttaki BIOS soketinden çıkarıp multimetreyle DC volt kısımından o anki voltunu ölçün. Ölçülen voltu 1.4- 1.6 volt ise BIOS pili olarak bu anakartta görev yapamaz, 3 volt veya ona çok yakın değerlerde olmalıdır. Anakart BIOS pili şeklinde online olarak netten veya tüm PC kasesuarlarını satan dükkanlardan satın alın. Koay gelsin.
İlk iş pil alıp sonuçları sizinle paylaşacağım cevabınız için çok teşekkür ediyorum elinize sağlık hocam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı