Çözüldü Bilgisayarın SATA sürümü nasıl öğrenilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yağız_Buğra

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, başlıkta da gördüğünüz gibi bilgisayarımın kasasını açmadan SATA 2 mi yoksa SATA 3 mü olduğunu merak ettim ve internette biraz araştırdıktan sonra HWiNFO isimli bir programlar karşılaştım kullandım ancak anlamadığım bir kısım var. Görselde gördüğünüz gibi "SATA ana bilgisayar denetleyicisi" kısmında gen 3 (SATA 3 demek sanırım çünkü 6 Gbps yazıyor) altındaki "SATA port #0" kısmında gen 2 yazıyor bu da bende bir soru işareti yarattı bilgisayarım SATA 2 mi 3 mü?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    79,8 KB · Görüntüleme: 127
Çözüm
Hardwareinfo uygumalasından sistem özeti kısmından sağ alt kısmındaki disk bilgilerine ve arayüze bakın. SATA 6Gb/s yazdığı kısım diskin SATA sürümünü gösterirken onun yanındaki de anakartın SATA versiyonunu gösterir. 3GB/s dediği için anakartımın SATA versiyonun SATA II olduğunu görebiliyorum.

Anakartınızın modelini söyleyin bilmiyorsanız Win + r yapın DxDiag yazın orada yazacaktır.

Hardwareinfo uygumalasından sistem özeti kısmından sağ alt kısmındaki disk bilgilerine ve arayüze bakın. SATA 6Gb/s yazdığı kısım diskin SATA sürümünü gösterirken onun yanındaki de anakartın SATA versiyonunu gösterir. 3GB/s dediği için anakartımın SATA versiyonun SATA II olduğunu görebiliyorum.

Dosya Ekleri

• 1678732819793.png
    2 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm

Teşekkürler anladım ancak benim kafamı karıştıran şey şu SATA ana bilgisayar denetleyicisi kısmında 6Gbps yazıyor ben onu anlamadım yani SATA 3 destekliyor mu? Ona göre SATA 3 SSD'ye geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…