Çözüldü Bilgisayarın şifresini unutmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gazoz0

Hectopat
Daha fazla  
Bir akrabamin bilgisayari var (laptop) şifresini unuttuğu için acamiyor. Bunu sifirlamanin yolu var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240709_200845.jpg
    IMG_20240709_200845.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 107
Çözüm
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Eğer acabilirsem arkasını fotoğraf atmaya çalışacağım teşekkürler.

Şifreyi bulduk hocam girince BIOS'a attı ama bilgisayarı nasıl accaz.

BIOS'tan çıkınca işletim sistemini çalıştırmıyorsa, işletim sistemi yüklü değildir.
Bir flash belleğe istediğiniz işletim sisteminin dosyasını hazırlayın, Windows kuracaksanız Ventoy kurup içine ISO'yu direk atın, veya Rufus ile yazdırın ISO dosyasını.
Linux dağıtımı kullanacaksanız benzer bir adım, Hackintosh yapacaksanız kolay gelsin ancak muhtemelen yapamazsınız çoğu parçanın desteklememe ihtimalinden ötürü.
Tornavida olmadığı için şu an arkasini açamıyorum vallah mahcup oldum şu anda akrabamin dediğine göre sadece markasını biliyormuş bilgisayarın oda ASUS.

Laptopun alt tarafında belki model yazıyordur ancak BIOS'u sıfırlamadan şifreyi kırmanız mevcut şartlarda muhtemelen mümkün değil gerekli ekipmanlara sahip değilsinizdir diye varsayıyorum.
O yüzden yapabileceğimiz bir şey yok, içini açmanız gerekiyor bir şekilde.

Laptopun alt tarafında belki model yazıyordur ancak BIOS'u sıfırlamadan şifreyi kırmanız mevcut şartlarda muhtemelen mümkün değil gerekli ekipmanlara sahip değilsinizdir diye varsayıyorum.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Eğer acabilirsem arkasını fotoğraf atmaya çalışacağım teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20240709_205914.jpg
    IMG_20240709_205914.jpg
    213 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

BIOS'tan çıkınca işletim sistemini çalıştırmıyorsa, işletim sistemi yüklü değildir.
Bir flash belleğe istediğiniz işletim sisteminin dosyasını hazırlayın, Windows kuracaksanız Ventoy kurup içine ISO'yu direk atın, veya Rufus ile yazdırın ISO dosyasını.
Linux dağıtımı kullanacaksanız benzer bir adım, Hackintosh yapacaksanız kolay gelsin ancak muhtemelen yapamazsınız çoğu parçanın desteklememe ihtimalinden ötürü.

Çözüm

Teşekkürler hocam, ISO dosyasini Windows'un kendi sitesinden ücretsiz olarak temin edebiliyoruz öyle değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı