Bilgisayarın stabil çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?

xDizZzy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, başlıkta da yazdığım gibi bunu öğrenebileceğim bir uygulama var mıdır? Varsa yazar mısınız?

Hem işlemcinizi hem de ekran kartınızı yorarak bunu deniyebilirsiniz bkz: MSI combustor, FurMark, Cinebench(özellikle işlemci) eğer programlardan birinde mavi ekran crash donma falan yaşarsanız sisteminiz stabil değildir.

Ne kadar süre sokmalıyım teste? Ve de ayarlar uygulamayı açtığım gibi mi olmalı?

İşlemci için Prime95 veyahut AIDA64,
Ekran kartı için Unigine Heaven. (FurMark veya Kombustor asla önermiyorum!)
RAM için Memtest86
HDD/SSD için HD Tune,
PSU testi için OCCT.
Oyun oynarken değerlerinizi görmek için MSI Afterburner.

Konu kapanmıştır :)
Ne kadar süre sokmalıyım teste? Ve de ayarlar uygulamayı açtığım gibi mi olmalı?
FurMark veya Kombustor kullanmayın GPU testi için.

Unigine Heaven kullanın. Ayarlarınızı kendiniz ayarlayın, ekran kartınızı siz iyi bilirsiniz ;)

Test bitene, FPS'ler gözükene kadar yapın Heaven testini.

FurMark ve cine kendi bitiyor zaten yanlış hatırlamıyorsam combustor da öyle ayarlar a gelince FurMark'da present 1080 yapmalısınız diğerleri zaten otomatik.
İşlemci için Prime95 veyahut AIDA64,
Ekran kartı için Unigine Heaven (FurMark asla önermiyorum!)
RAM için Memtest86
HDD/SSD için HD Tune,
PSU testi için OCCT.
Oyun oynarken değerlerinizi görmek için MSI Afterburner.

Konu kapanmıştır :)

FurMark veya Kombustor kullanmayın GPU testi için.

Unigine Heaven kullanın. Ayarlarınızı kendiniz ayarlayın, ekran kartınızı siz iyi bilirsiniz ;)
Furmark biraz fırın yapıyor kartı ondan mı önermiyorsunuz:) cidden merak ediyorum sebebini söyleyin lütfen.

@MotoGold_TV FurMark veya Kombustor (Kombustor Furmark'ın MSI'lı hali zaten) önermiyorum zira gerçek hayat senaryosu değil. Yani gereksiz yük oluyor, gerçekten gereksiz ama. Ekran kartı üreticileri zaten FurMark önermemekte. Ben Reddit'te çoook yanan GPU gördüm FurMark yüzünden.

Unigine Heaven can can :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı