Bilgisayarın tam performans verdiği nasıl anlaşılır?

İşletim sistemi
Windows 10

Spyhis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
RAM
gskill 2x8 3600 mhz
SSD veya HDD modeli
kingston 1tb
Ekran kartı
7900xt
Anakart
b550 m
İşlemci
r5 5600
Benim 7900XT sistemim var ama sanki çok iyi değil performansı. Çünkü ETS 2 de bazı sahnelerde multiplayer'da 50'ye kadar düşüyor. Başka oyunlar da oynadım ancak çok tatmin etmedi. Bunun sebebi nedir? Veya ne yapmam lazım? Açıklarsanız sevinirim.

Benim 7900XT sistemim var ama sanki çok iyi değil performansı. Çünkü ETS 2 de bazı sahnelerde multiplayer'da 50'ye kadar düşüyor. Başka oyunlar da oynadım ancak çok tatmin etmedi. Bunun sebebi nedir? Veya ne yapmam lazım? Açıklarsanız sevinirim.

Hocam internete sisteminizi yazıp hangi oyunda ne kadar FPS alıyorlar görebilirsiniz genelde bu tarz videoları çekenler en üst seviye performansla çekiyorlar videoları bir bakın tam performansta çalışıyor mu bilgisayarınız.
Sanki işlemciniz biraz yetersiz kalıyor olabilir bu konuda pek bilgili değilim.

Sistemde işlemcin 7900XT gibi bir kart için yetersiz kalmış eğer 1080p veya 2K da oynuyorsan darboğaz yaşıyor olma ihtimalin yüksek. MSI Afterburner üzeriden oyundayken ekran kartı ve işlemci kullanım oranlarına bakabilirsin eğer işlemci kullanımın yüzde 70 veya üzerindeyken ekran kartın yüzde 99 kullanımı göremiyorsa aradaki fark kadar darboğaz vardır.

Bios gir ram mhzlerini ayarla amd radeon software kurmadiysan kur cpu hız aşırtma yaptır 1tb demissin ama ne olduğunu tam belirmemissin hdd mi ssdmi m2ssd mi?

Sistemde işlemcin 7900XT gibi bir kart için yetersiz kalmış eğer 1080p veya 2K da oynuyorsan darboğaz yaşıyor olma ihtimalin yüksek. MSI Afterburner üzeriden oyundayken ekran kartı ve işlemci kullanım oranlarına bakabilirsin eğer işlemci kullanımın yüzde 70 veya üzerindeyken ekran kartın yüzde 99 kullanımı göremiyorsa aradaki fark kadar darboğaz vardır.

Hocam bende de 1200 AF işlemci var ekran kartı da RX 570 8 GB oyunlarda işlemci hep %100 kullanıyor iken ekran kartı Max %75 falan kullanıyor zaten FPS de düşük oluyor ara da kasmalar oluyor ağir darboğaz var diye mi?

İşlemciyi çok kullanmayan , optimizasyonu iyi bir oyunda (Battlefront 2 , Residen Evil gibi)
vsync kapalıyken bir HW Monitoring uygulamasından GPU'yu %99 kullanıyor mu diye bak.

İşlemci içinse Cinebench.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı