Bilgisayarın UEFI desteği olup olmadığını nasıl anlarız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

balta1087

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bilgisayarın UEFI desteği olup olmadığını nasıl anlarız. BIOS'dan veya program sayesinde.

Bios'a girin üstte UEFI bios yazıyorsa UEFİ'dir.

Ivy Bridge ve sonrasında geldi bu destek. AIDA64 bilgi verecektir:

upload_2014-8-1_16-21-16.png

AMI EFI yazıyorsa UEFI desteği olması muhtemel. Öte yandan Sistem Bilgisi daha kesin bilgi veriyor:

Sistem bilgisi.jpg

Son düzenleme:
MSI Z97 Gaming 5 anakartım için Aida64 sadece AMI yazıyor. İlginç.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Ivy Bridge ve sonrasında geldi bu destek. AIDA64 bilgi verecektir:

Eki Görüntüle 13222

Özellikle EFI olarak belirtilmekte.

Bende o kısımlar bilinmiyor diyor. Ancak Geçen gün bir oyun indirmiştim reloaded dosyasına tıklayınca benim sistemi bilgileri çıktı ve Bios Modu: UEFI yazıyordu. Doğru mu acaba? Benim bios UEFI mi? Lakin UEFI biosların tümü fare ile kontrol edilmiyor mu? Ben bios'a girdiğimde fare ile kontrol edemiyorum.

Benim ki masaüstü. Şöyle 3 resme bakabilirseniz. Sonuncu resimde dediğim sistem özeti. Aklım karıştı ya. Saçma olabilir ama benim fare kablosuz onla alakası yoktur değil mi? Bios'u yönetmenin.

Adsız.jpg
Adsız2.jpg
Adsız3.jpg

Insyde efi Bios ne oluyor? Eski mi yoksa UEFİ mi? Anlıyamadım. Yardımcı olucak var mı ? :(

İşte bios'umla birebir aynı.

Aklım karışmıştı benim bios neden fare ile kontrol edilemiyor diye bir de masaüstü yani. Her UEFI bios fare ile kontrol edilemiyor mu? Son bir sorum ise ben format atacağım Windows 8'i flash belleğe yazarken forumdaki UEFI Windows 8 kurulumunu uygulamam mı gerekiyor. Normal formattan farklı mı?

hp.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı