Bilgisayarın yavaşlaması virüsten kaynaklı olabilir mi?

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar benim bugün bilgisayarım normalinden biraz daha yavaşladı. Ve arada sırada arkada işlem yapmamama rağmen farede şu simge çıkıyor;

Ama daha 2 gün önce Kaspersky ile tam tarama yapmıştım ve temiz çıkmıştı. Sonra dün ESET indirip onunla tam tarama yaptım ve o da temiz çıkardı. Ama nedense hala içimde şüphe var. Çünkü yavaşlamış yani. Bu arada görev yöneticisine baktım. Arka planda şüpheli bir dosya yok. Çoğu dosya System32 klasörünün içinde.

Sizce bir sorun var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Solucan virüsleri bilgisayarı önemli ölçüde yavaşlatabilir fakat genelde antivirüslerin radarına yakalanırlar.

Malwarebytes indirip tarat.
Solucan virüsleri bilgisayarı önemli ölçüde yavaşlatabilir fakat genelde antivirüslerin radarına yakalanırlar.
Malwarebytes indirip tüm bilgisayarı tarattım. Sonuç, temiz. 1 virüs bile bulmadı.

Önbelleği temizleyip değerlere bir daha bakın, sıcaklık da bir etken.
Hocam valla bilemiyorum ama hava acayip sıcak. Nefes kesici bir boğuculuk var yani. Esmiyor hiç. Önbelleği nasıl temizleyeceğim? Ve bir sıkıntı yaratır mı?

Az önce AdwCleaner ile tarattım o da bir şey bulmadı;

Malwarebytes indirip tüm bilgisayarı tarattım. Sonuç, temiz. 1 virüs bile bulmadı.
Norton Power Eraser indirdiniz mi o da bir şey bulmadıysa büyük ihtimalle virüs yoktur.
Ama hala şüpheleniyorsanız Kaspersky Rescue Disk ile tarama yapmanızı öneririm.

Kaspersky Rescue Disk:Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı 2022 - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky ve Kaspersky Rescue Disk Kullanım Rehberi

İsteğe bağlı bunun ile de tarama yapabilirsiniz:Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal

Hocam zaten gösterdiğiniz 2 dosya da da virüs görünmüyor.

Şimdi Nortonu indiriyorum. Bir bakayım. Kaspersky Rescue Disk'e gerek yok diye düşünüyorum ama. Daha 2 gün önce normal Kaspersky ile Tam Tarama yapmıştım.

Şimdi Nortonu indiriyorum. Bir bakayım. Kaspersky Rescue Disk'e gerek yok diye düşünüyorum ama. Daha 2 gün önce normal Kaspersky ile Tam Tarama yapmıştım.
Zaten hala şüpheleniyorsunuz diye yazdım hocam yani virüs bulmazsa çok yüksek ihtimalle virüs yoktur.
Dediğim gibi Emsisoft ile de tarama yapmanızı öneririm.

Tam sistem taraması başlattım hocam. Bu bitince dediğiniz Emsisoft'u indiririm.

@Malware.AI Hocam tam sistem taraması bitti. 1 tane tehdit algıladı.
Crack'li Outlast'i virüs bulmuş. Ama ben bu Outlast'i hem Malwarebytes, hem ESET, hem Kaspersky ile taratmıştım. Ve temiz çıkmıştı. Ne olur ne olmaz silsem mi acaba? Crack'li olduğu için virüs bulmuş olabilir mi? Ben bu Outlast'i çok çok çok önceden indirmiştim çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…