Bilgisayarın yük altındayken kendi kendine restart atması

Gürkan DUMAN

Kilopat
Daha fazla  
Yeni topladığım sistemimde ilk kez bugün yük bindirebilecek oyunlar oynadım (GTA V, Mafia 2 vs.), birkaç gündür town of salem gibi basit ve pek güç gerektirmeyen oyunlar oynuyordum. Bugün oyuna girdikten bir süre sonra bilgisayar kendi kendine yeniden başlatmaya başladı. MSI Afterburner indirip oyundayken değerleri kontrol ettim, işlemci ve ekran kartı 65-75 derece arasında değişiyor (kasanın hava sirkülasyonu iyi değil, maalesef alırken cahillik edip araştırmadım, aceleye getirdim). Bilgisayar en son restart attığında kapattım ve kasayı açtım bunun üzerine PSU kısmından olması gerektiğinden daha fazla sıcaklık geldiğini fark ettim. Aklıma sorun olabilecek tek şey PSU gibi geliyor. PSU'yu kasadan söküp içine bakmaya çalıştım ve bayaz bir şeyler gördüm ne olduğunu bilmiyorum. Pek iyi çekemedim ama çekebiliğim fotoğrafı koyacağım. Bunun üzerine aklımda birkaç soru da oluştu.

1- PSU gücü yetmiyor olabilir mi? Sorun tamamen PSU'da olabilir mi?
2-Kasa ilk geldiğinde PSU'nun fan kısmı kasanın içine bakıyordu. Kasanın altında hava girişi var diye ben PSU'yu çıkardım ve fanı aşağıya bakacak şekilde yerleştirdim. Bundan ötürü soğumuyor ve hava alamıyor olabilir mi? Kasanın içinden daha rahat mı hava alır acaba?
3- Sorunun kaynağı PSU'nun içinde görünen beyaz şey olabilir mi? İçinde bir şeyler bozulmuş olabilir mi?

Sistemim;
AMD Ryzen 5 2600.
ASUS Dual RX580 4 GB OC.
MSI B450M PRO- M.2 V2.
G.Skill ripjawsv 8 GB 3200MHz.
Frisby CG-8890G kasa ve içerisinde gelen Frisby FR-6580P 650W güç kaynağı.

P_20200407_234800.jpg

P_20200407_235103.jpg

Kasanın PSU kısmı bu şekilde.

P_20200408_004144 (1).jpg

Son düzenleme:
Ekran kartı 65-75 derece arasında değişiyorsa durum bayağı kötü çünkü gereğinden fazla PSU kaynaklı olduğunu zannetmiyorum, kasa da yeterli hava çıkışı olmadığındandır, kasanı değiştirmeye bak ya da stok fanı değiştir kule tipli fan al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata raporunu öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ekran kartı 65-75 derece arasında değişiyorsa durum bayağı kötü çünkü gereğinden fazla PSU kaynaklı olduğunu zannetmiyorum, kasa da yeterli hava çıkışı olmadığındandır, kasanı değiştirmeye bak ya da stok fanı değiştir kule tipli fan al.

Kasadaki beş fan hava alacak, bir fan da hava çıkışı yapacak şekilde. Üçünü havayı dışarı atacak şekilde getiriyorum o zaman.

Deneyip sonuçları paylaşacağım. Teşekkür ederim.
Bugün testi yapmak için bilgisayarı çalıştırdım fakat psunun fanından ses geliyor. Metale sürtme sesi. Sanırım Fan ızgaraya çarpıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı