Bilgisayarınızda Bellek Azaldı Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ismail Dilaver

Hectopat
Katılım
21 Ağustos 2013
Mesajlar
49
Oyun oynadığım Laptop'ta 16 gb ram var. Fakat bellek azaldı hatası alıyorum bunun sebebi nedir ve nasıl çözeriz arkadaşlar ?
 
Windows 8 kullanıyorsunuz sanırım. Bütün Windows güncelleştirmelerini güncelleme kalmayana kadar yükleyin. Ayrıca Programlar ksımından bir ekran görüntüsü koyun. Yüklü programların tamamını bir görelim.
 
Windows 8.1 kullanıyorum. Bilgisayarımı devamlı güncel tutuyorum fakat bugün için yeni bir güncelleştirme çıktı onu yükleyeceğim.

uesb.jpg


Bu BioShock Infinite oynarken aldığım hata...

5yhz.jpg


b98o.png


4uq9.png

Bunlar da programlarım...

Not: Sistemimde 2*60 msata ssd raid 0 modunda kullanıyorum. Ayrıca 1 TB harddiskim var. Disk belleği durumuda şu resimde mevcut.

tlzt.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
q8p9.png


Windows media player ile birlikte bu sefer NFS Rivals oynuyordum yine aynı hatayı aldım ki hala kullanılabilir bellek miktarı 11.3 gb. Tamamı dolu olsa neyse ama 4 te 1'i anca kullanılıyor belleklerin. Ne yapmalıyım ? Bu hatayı çoğu oyunda alıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu hata ilk olduğunda Technopat forumda araştırdım ve bu değerleri girdim. Şimdi dediğiniz gibi yapacağım ve sonucu buraya yazacağım :)

w7rc.png


Yaptım ama malesef yine aynı sorunu çıkarıyor...

Not: Çoğu oyunda bunu yapıyor ve bu hataya tamam dediğim zaman oyun kaldığı yerden devam ediyor. Belli bi süre sonra tekrar hata veriyor
 
Verdiğim resimdeki yeri tekrar kontrol edip Monster olanı sistem yönetimli boyutu seçin, ardından ilk dediğimi yapıp bir resmini çekin. Dediğim şekilde kesin düzelmesi lazım. Ram miktarını doğru görebiliyorsunuz dimi, sistem özelliklerinde ve görev yöneticisinde?
 
Evet ram miktarını doğru olarak görebiliyorum hatta oyun içinde MSI Afterburner programıyla ram kullanımını takip ediyorum. Fakat 1.6 gb max ram kullanımı var. 16 gb ram kullandığım için bunun sistemi engellememesi lazım. Ayrıca ram kullanımıda genel olarak 5 gb üstüne çıkmıyor..
bnkw.png


Bu hale getirdim değerleri umarım yanlış birşey yapmamışımdır ?

Son dediğiniz yöntemi deneyip geribildirimde bulunacağım...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı