Bilim kitabı önerisi

shdnsnnc

Hectopat
Yer
Sakarya
Evrim değil de uzay, zaman, fizik gibi şeyleri ele alan kitaplar önerebilir misiniz? Stephan Hawking-Büyük tasarım, Albert Einstein-İzafiyet teorisi gördüm internette, ayrıca ne önerebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evrim değil de uzay, zaman, fizik gibi şeyleri ele alan kitaplar önerebilir misiniz? Stephan Hawking-Büyük tasarım, Albert Einstein-İzafiyet teorisi gördüm internette, ayrıca ne önerebilirsiniz?

Brian Greene'nin kitaplarından Evrenin Dokusu ve Zarif Evren'i okumalısınız.

Stephen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi kitabını da tavsiye ederim kitaptaki bazı konular bir miktar demode kaldı ama okunması gereken bir kitap.

Ayrıca Steven Weinberg'ün İlk Üç Dakika kitabını da önerebilirim.

Ayrıca Sicim Teorisi ile ilgili kitapları da okumanızı öneririm. Bir de şu anda aklıma gelen Gordon Kane'in "Süpersimetri" kitabı da iyidir.

Sicim Teorisi ve Süpersimetri ile ilgili başlıkları yukarıda önerdiğim Brian Greene'in kitaplarında da göreceksiniz.

Ve son olarak aklıma gelen Richard Feynman'ın Quantum Elektro Dinamiği (QED) kitabı. Temel olarak Kuantum fiziğinin ne menem bir şey olduğunu anlamak için okunması gereken bir kitap. Özellikle ilk bölümleri, son bölümleri anlamak zor olacak çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı