Bilim-Kurgu | Aksiyon dizi veya film önerisi ve önerileri?

Morphia

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
453
Çözümler
2
Yer
Ohio
Selamlar, şu son günlerde çok fena bir şekilde film tüketiyorum.
Ve çoğu filmleri, dizileri izledim bilim-kurgu adına. Yeni şeyler bulmaya çalışıyorum lütfen bir şeyler önerir misiniz?

Ben de şuraya bir liste bırakayım yararlanırsınız:


1. Upgrade (Film)

Konusu:
Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olmuştur. Günün birinde bir milyarder mucitten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur...
Kendi fikrim: Muazzam filmdir, o kadar çok bilim-kurgu, aksiyon izledim ki gram zevk almıyordum artık. Ve bu film'i 3 kez izledim diyebilirim.
Upgrade - Vikipedi



2. Chappie (Film)
Konusu: Yakın bir gelecekte geçen filmde robotlardan oluşan bir polis ordusu, insanların güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiştir. Ancak bu robotlardan bir tanesi olan Chappie bir gün kaçırılır ve yeniden programlanır. Bu andan itibaren dünyanın ilk düşünebilen ve hissedebilen robotu olan Chappie, artık otoriteler için bir tehdit olarak algılanmaya başlamıştır ve bir an önce yok edilmesi gerekecektir * Bilimkurgu ve komedi türlerindeki filmin yönetmeni, 'District 9' ile bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle izleyici karşısına çıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor.

Kendi fikrim: Anlamlı bir film. Naif diyaloglar, konuşmalar dizi düşünceye itecektir. Çoğu kişi izlemiştir ama koymadan edemedim.
Chappie (2015) - IMDb


3.Travelers: (Dizi)
Konusu: Dizide hikaye, günümüzden yüzlerce yıl sonrasında geçiyor. Kıyamet sonrası, insan nüfusu çok azalmıştır. Gelecekte teknoloji gelişmiştir ve bir grup insan zaman makinesi keşfederler. Kendilerine “Travelers” adını veren bu grup, geçmişe giderek, kıyamete sebep olan olayları önleyip, geleceği şekillendirmek isterler.

Kendi fikrim: 4. sezon onayını alamamış bir dizidir, çok üzülmüştüm. İzlenmeli, 2 kez bitirdim. (3468 favori karakterimdir).
Season 2 | Travelers Wiki | Fandom


4. Lost in Space (Dizi)
Konusu: Yeni kuracakları koloni için hazırlık yapan Direnç adlı uzay merkezi ile farklı bir gezegene giden Robinson ailesi ve diğer kolonistler, yolda hiç beklemedikleri bir aksaklık nedeniyle yerleşim kuracakları koloni gezegenine değil, bilmedikleri başka bir gezegene mecburi iniş yaparlar.

Kendi fikrim: Muazzam bir dizi. CGI'lar, robotlar.. Muhteşem! Kesinlikle izleyin. Şansılısınız ki, dizi 2 sezon. +3. sezon bu yıl. Üzücü haber ise, 3. sezonu ile final yapacak.
Lost in Space (2018) - Dizi 2018 - Beyazperde.com
 
-İn time 10/9 (film)
-İnterstellar 10/9 (film)
-İnception 10/8 (film)
-Limitless 10/8(film)
-Ad astra (film)
-Mr nobody tam olarak bilim kurgu sayılmaz ama izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Star Wars serisini izlemediysen izlemeni öneririm.
Matrix serisini izlemediysen onu önerebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı