Daha bilinçli, kültürlü, bilgili, tarihi bilen, ülkesini iyi tanıyan bir genç olmak için hangi kitaplar okunmalı?
Biraz daha detay verir misiniz? Tarih konusunda nerden başlamak istiyorsunuz? Biyografisini okumak istediğiniz bir Türk büyüğü falan var mı? Onlara göre de tavsiye verebiliriz. Mesela ben aşağıda Yavuz Sultan Selim önerisi yaptım ama siz belki de Alp Arslan okumak istiyorsunuzdur. Tam belirli bir şey söylerseniz, şunu okumak istiyorum derseniz ona göre öneri yapabilirim.
Halil İnalcık'ın Merceğinden Tarih Bilinci & Halil İnalcık'ın Merceğinden Osmanlı
Ali Fuad Başgil - Gençlerle Başbaşa & Türkçe Meselesi
Ekrem Akurgal - Türkiye'nin Kültür Sorunları
Mustafa Kaymakçı - Tarım Bağımsızlıktır
Banu Avar - Hangi Avrupa
Attila İlhan - Hangi Batı & Hangi Atatürk
Nihal Atsız - Türk Ülküsü & Türk Tarihinden Meseleler
Fuad Sezgin - Bilim Tarihi Sohbetleri
Nicolae Jorga - Büyük Türk Fatih Sultan Mehmed
İlber Ortaylı - Tarihimiz ve Biz & Defterimden Portreler & Ortaylı Seyahatnamesi
Yılmaz Öztuna - Tarihçi Gözüyle & Türk Tarihinden Yapraklar & Yavuz Sultan Selim
Yeni tartışılmaya başlayan bazı meselelerden için İş Bankası'nın Enver Paşa'nın Anıları, Talat Paşa'nın Anıları ve Sarıkamış adlı kitapları da alınabilir.
Albert Camus - Sisifos Söyleni
John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar
Namık Kemal - Vatan Yahut Silistre & İntibah
Nihal Atsız - Ruh Adam & Deli Kurt
Shakespeare - Kral V. Henry
Sun Tzu - Savaş Sanatı
Cengiz Aytmatov - Toprak Ana & Elveda Gülsarı
Kemal Tahir - Köyün Kamburu & Büyük Mal
Ayriyeten Halil İnalcık'ın Devlet-i Aliyye serisi, Nihal Atsız'ın Makaleler serisi, Yılmaz Öztuna'nın Tarih Sohbetleri serisi de okunulabilir.