Bilinmeyen Aygıt Sürücü Nasıl Tespit Edilir?

Bilinmeyen aygıt kimliği Intel Smart Connect'i gösteriyor. SSD performansı için AHCI modu seçili olmalı ve RST'yi kurmalısın. BIOS'da SATA modu AHCI yerine IDE seçiliyse değiştirmeden önce burada belirt, doğrudan değiştirirsen Windows açılmayabilir. IDE seçiliyse nasıl AHCI moda geçebileceğini anlatırım.

Tamam bi 20dk sonra bakıcam sonucu yazarım. Bu ssd için söyledikleriniz aygıt yöneticisiyle alakası yok dimi o sorunu ortadan kaldırayım sımdılık dedıgınızede bakıcam.

BIOS'da Intel smart connect ile ilgili bir ayar görürsen etkin olduğuna emin ol, o esnada IDE - AHCI durumuna da bakabilirsin fakat IDE ise değiştirme.

Bişey daha var haporlerden gelen ses baya bass yapıyo bunada bi çözüm bulabılirmisiniz acaba program vb Bilgili bulmuşken yararlanayım :D

İlk verdigin link ile ünlem kalkmıstır aygıt yöneticisi tertemiz eline saglık. Aslında çok daha hızlı bitiricemde daha ayın 15 i internet kotam doldu 24 mb den 1e düştü çok yavaş ilerliyorum sıradaki işlem olarak neyapiyim bekliyorum. Birde MSI arayüzündeki önerdiginiz dowlandı daha önce indirmiştim düzelmemişti bi 30 dk da onu beklemeyım bı sonuc vermıcek cunku.

Bilinmeyen aygıt düzeldiğine göre geriye AHCI kalıyor. Ses sürücüsünü kotadan dolayı indirmek istemiyorsun anlaşılan, daha sonra halledebilirsin. İşletim sistemi kurulumun IDE mod ile yapılmış, öyle görünüyor. BIOS'da IDE modu AHCI yapıp sistemi başlattığında Windows açılmayacaktır. O yüzden aşağıda belirteceklerimi dikkatlice okuyup gerekirse not alıp AHCI'ye geçebilirsin.

1- Arama kutusuna msconfig yazıp [Enter] bas. Sistem yapılandırması açılacaktır.
2- Önyükleme sekmesinde aşağıda bulunan Önyükleme seçeneklerinde Güvenli Önyükleme kutucuğunu işaretle.
3- Tamam deyip bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başlatma sırasında BIOS ayarlarına gir.
4- BIOS'da SATA ile ilgili ayarlarda (anakarta göre yeri değişebilir, önce Advanced sekmesine bak) IDE'yi AHCI olarak değiştir. Ayarları kaydet ve bilgisayarı yeniden başlat.
5- Windows açıldıktan sonra arama kutusuna msconfig yazıp [Enter] bas ve sistem yapılandırmasını başlat. Daha önce işaretlediğin Güvenli Önyükleme kutucuğundaki işareti kaldır, tamam deyip bilgisayarı yeniden başlat.
6- Önceden bağlantısını verdiğim RST kurulumunu yap.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı