Bilinmeyen aygıt düzeldiğine göre geriye AHCI kalıyor. Ses sürücüsünü kotadan dolayı indirmek istemiyorsun anlaşılan, daha sonra halledebilirsin. İşletim sistemi kurulumun IDE mod ile yapılmış, öyle görünüyor. BIOS'da IDE modu AHCI yapıp sistemi başlattığında Windows açılmayacaktır. O yüzden aşağıda belirteceklerimi dikkatlice okuyup gerekirse not alıp AHCI'ye geçebilirsin.
1- Arama kutusuna msconfig yazıp [Enter] bas. Sistem yapılandırması açılacaktır.
2- Önyükleme sekmesinde aşağıda bulunan Önyükleme seçeneklerinde Güvenli Önyükleme kutucuğunu işaretle.
3- Tamam deyip bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başlatma sırasında BIOS ayarlarına gir.
4- BIOS'da SATA ile ilgili ayarlarda (anakarta göre yeri değişebilir, önce Advanced sekmesine bak) IDE'yi AHCI olarak değiştir. Ayarları kaydet ve bilgisayarı yeniden başlat.
5- Windows açıldıktan sonra arama kutusuna msconfig yazıp [Enter] bas ve sistem yapılandırmasını başlat. Daha önce işaretlediğin Güvenli Önyükleme kutucuğundaki işareti kaldır, tamam deyip bilgisayarı yeniden başlat.
6- Önceden bağlantısını verdiğim RST kurulumunu yap.