Bilişim bölümünde korsan Windows 10 ve programlar kullanılıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

445124

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar, ben bilişim bölümü 11. sınıfta okuyorum, bu konuyu burada açıp tepkilerinizi ölçmek istiyorum. (Bir nevi kanser olmama testi.)

Bölümümüzde yaklaşık 60-70 tane PC var ve abartısız hepsinde korsan Windows 10 kullanılıyor. Hadi dersiniz devlet o kadar bilgisayara ayrı ayrı lisans parası mı ödeyecek, sonuçta eğitim görüyoruz ama burada bitmedi.

Bütün Adobe programlarının korsan CS6 sürümlerini kullanıyoruz. Hiçbirisinin lisansı yok ve daha sayamayacağım kadar program yüklü bilgisayarlarda. Hiçbir programın lisansı yok, ve bu çok akıllı (!) insanlar tarafından bana bilgisayar öğretiliyor. Daha önce bu konuyu sınıf hocamıza açmıştım ama beni pek sallamadı. (Klasik korsancı tayfasından.)

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim gibi olanlar illa vardır ve sizce bu durumu şikayet etsem umursayan olur mu?

Adobe lisansları biraz pahalı oluyor ama yani koskoca okulsun. En azından deneme sürümü varsa onu kullan.
Windows da ayrı komedi. Normalde şirket sayıldıkları için çoklu Key'lerden alabiliyor olmaları lazım ama emin değilim.
Yine de programlarda sorun olmadıkça kullanabilirsiniz. Eğitim sonuç olarak. Ama bu belli bir noktada suç olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bizim okulumuzda da aynı Office bile korsan hocaya diyorum okul Mail'i ile ücretsiz kullanalım takmıyor bile bilgisayarı USB'den Kaspersky ile tarattım çıkmayan kalmadı mübarek.

İyi de, hocalar Technopat Sosyal'deki kurallara göre mi hareket edecek?

Sadece Technopat Sosyal de mi korsan yasak? Bu da çalmaktır. Eğer Adobe böyle şeyleri çok taksa veya ülkemizde bunun için daha katı kurallar olsa ceza bile yerler.

Korsana teşvik değil de nedir bu? O zaman diyelim ki korsan olunca oyun kaliteniz mi düşüyor boş ver oyna işte.

Hayır, o işler öyle yürümüyor hocam.
Hocam inanın ki ilçe milli eğitime Mail ile dilekçe yollamasam Windows'u bile korsan kullanıyorduk.
Şu anda sınıfımızda şu algı var;
"Oyuna/Programa para mı verilir?"
Onların çalışması için nasıl gece gündüz kod yazıldığını anlatıyorum sen mi bileceksin bilişim öğretmeninden daha iyi biliyorsun diyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…