Bilişim bölümünde korsan Windows 10 ve programlar kullanılıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar, ben bilişim bölümü 11. sınıfta okuyorum, bu konuyu burada açıp tepkilerinizi ölçmek istiyorum. (Bir nevi kanser olmama testi.)

Bölümümüzde yaklaşık 60-70 tane PC var ve abartısız hepsinde korsan Windows 10 kullanılıyor. Hadi dersiniz devlet o kadar bilgisayara ayrı ayrı lisans parası mı ödeyecek, sonuçta eğitim görüyoruz ama burada bitmedi.

Bütün Adobe programlarının korsan CS6 sürümlerini kullanıyoruz. Hiçbirisinin lisansı yok ve daha sayamayacağım kadar program yüklü bilgisayarlarda. Hiçbir programın lisansı yok, ve bu çok akıllı (!) insanlar tarafından bana bilgisayar öğretiliyor. Daha önce bu konuyu sınıf hocamıza açmıştım ama beni pek sallamadı. (Klasik korsancı tayfasından.)

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim gibi olanlar illa vardır ve sizce bu durumu şikayet etsem umursayan olur mu?
Okula bunu yakıştıramadım. O kadar paranız var alsanıza yani.

Hocam zoruma gidiyor öyle insanlardan eğitim almak. Bu konunun peşinde koşmak istiyorum. Şikayet edeceğim ama kime nasıl edeceğimi bilmiyorum. Emniyete veya siber suçlara yazsam umursamayacaklarını biliyorum. (Çünkü daha büyük dertleri var, işlerini aksatmak istemiyorum.)
Milli eğitime mail atmak tek çare ama takan yok ki...
Bu konu yüzünden hocayla tartıştığımda sözlü mü 0 vermişti o gün yeni yeni küfürler türetmiştim 😁

Okul benim yönetimime geçti (!)

Korsancı tayfa demek komik. Bazı insanlar para veremiyor. Okulda bilgisayarları yapan adamın korsan ile orijinalin farkından haberdar değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı