Bilişim bölümünde korsan Windows 10 ve programlar kullanılıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Brocum eğer devlet okuluysa bundan daha normal bir şey olamaz. Devlet okullarının devlet tarafından bir bütçeleri var ve bu bütçeler faturalara zar zor yetiyor bende isterim hepsi lisanslı olsun ama elektrik faturasını mı ödesin okul yoksa gidip lisans mı alsın yapma be.
Onları okul oldukları için Microsoft ücretsiz sağlıyor. Kendiniz istiyordunuz. Hepsini veriyor mudur bilmem ama Word vs veriliyor biliyorum.

Adobe'nin Türkiye'deki basit bir devlet okuluna bedava lisans vereceğini sanmam ayrıca Microsoftu'nda.

Madem okul para ödemeden eğitim vernek istiyor, o zaman açık kaynak kodlu programlar ve GNU/Linux dağıtımı kullansın. Çok kötü bir şey dediğiniz gibi resmen korsana tevşik.

Bilişim öğretmenleri yeterli desteği göreceğini bilse kurarlar diye tahmin ediyorum. Ancak kurduğu zaman okul yönetiminin sıkıntı çıkartacağını düşünüyorum. Öğretmenlerin de durumu sıkıntılı gibi.

Çok abartmışsın durumu burda hoca kendi çıkarları için korsan kullanmıyor eğitim için. Devletin ekonomisi belli, kimse sana zorla kullandırtmıyor. Kendini çok kötü hissediyorsan, kendin lisans alıp kullanabilirsin. Onun dışında gereksiz duyar kasmışsın.

Aslında bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştim, sadece durumu tartışmak için yazdım duyar kastığımı düşünmüyorum. (Bazı yerlerde abartmış olabilirim.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…