Bilişim için ODTÜ, İTÜ vs MESEM

Makaleler
49
MESEM'de(eski adıyla çıraklık eğitim) ile ODTÜ, İTÜ karşılaştırma yapıyorum.

MESEM'de usta olmak istiyorum bilişim üzerine. Ancak kafamı kurcalayan bir şey var. ODTÜ ve İTÜ'den mezun olan biri, MESEM'de usta olduğumun bilgi düzeyi benden daha mı fazla?

ODTÜ veya İTÜ kazanacak potansiyel yok bende. Ama MESEM büyük ihtimal gideceğim. Yaş 24 ve işsizim. Meslek olmayınca alan yok.

Bu MESEM ve ODTÜ, İTÜ karşılaştırma yapsak hangisi daha rahat iş bulur?

İyi Sosyaller.

Kıyas yapılamayacak kadar farklı.

ODTÜ ve İTÜ marka üniversitelerdir. Kaldı ki bu üniversitelerin bilişim ile alakalı bölümleri “Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği” bölümleri de en yüksek puanlı bölümleridir. Bu bölümlere girebilmek için üniversite sınavında çok iyi bir başarı gösterip derece yapman gerekiyor. Özel sektördeki şirketler için ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerden mezun olmak oldukça avantajlı, bu tarz marka üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanlar genellikle en büyük kurumsal firmalarda çalışıyor. Hatta büyük bir kısmı da yurtdışındaki büyük kurumsal firmalarda iş buluyor.

MESEM ise zaten lise diploması veriyor. Muhtemelen bilgisayar teknisyeni olursun. Herhangi bir marka gücü yok zaten diplomasının yazılım sektöründe hiçbir karşılığı yok.

Ayrıca birisi üniversite birisi lise.

Bilişim’den ne beklediğine bağlı. Eğer yazılım geliştirici olmayı kastediyorsan, elbette ODTÜ veya İTÜ mezunu Bilgisayar Mühendisi çok daha donanımlı bir şekilde mezun olur. MESEM bu konuda bir şey katar mı ondan bile emin değilim.

Aradaki fark kıyaslanabilecek boyutta değil.

Bu arada bilgisayar teknisyeni özellikle de macbook tamiri vs. gibi bir alanda kendini geliştirirsen paraya para demezsin. Mühendisler ile rekabet etmek zorunda kalmayacağın alanlara yönelmeni öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı