Bilişim stajı nasıl olur?

Mehmetxqqq

Decapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Sizlere bir şey soracağım. Ben 11. sınıfa gidiyorum bilişim bölümü okuyorum.12. sınıfta staja gideceğim ama ben 11. sınıf olmuşum kodlar hakkında pek fazla bilgim yok. Bize gelen hoca zaten saf hoca biraz ders çok kaynıyor anlattıkları anlaşılmıyor stajda bu bilgiler lazım olur mu yoksa stajda daha farklı şeyler mi göreceğiz? Staj nasıl olacak bilen biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stajda aşırı büyük bir ihtimal ayak işi yapacaksın. Bende şuan senin gibi bilişim bölümündeyim ve 12. sınıfım. Ben normalde açığa geçip ders çalışacaktım ama açığa geçmeyi çok zorlaştırdılar ve geçemedim. Staj yapacağın yeri sen belirliyorsun yani işyeri eğer kabul ederse ama çok saçma bir olay var, içinde bilişim olan her meslekte staj yapabiliyorsun. Yani mesela diyelim ki bir tesisatçıda staj yapmak istedin. Eğer orada bilişim üzerine birşey varsa kabul edilebiliyor. Örneğin dükkana gelen giden malları bilgisayardaki programda yazıp kaydetmek gibi. Eğer hocan kendini geliştirebileceğin güzel bir yer bulmazsa veya sen bulmazsan çok büyük ihtimal genellikle ayak işi yaptığın bir yere gidersin. Tanıdık bir yer bulunca da pek değişeceğini zannetmiyorum çünkü iş yeri belirli bir ücret vermek zorunda.
Kısacası tavsiyem geçebiliyorsan kesinlikle açığa geç sınava çalış geçemiyorsan da araştır güzel bir staj yeri bul.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı