Bilişim Teknolojileri Bölüm Önerisi

Metehan GÜNEY

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle tüm herkese merhabalar. Benim Technopat'a bir sorum olacak. Gerçi bu soru bir bakıma Recep BALTAŞ ve Ali GÜNGÖR'e. Sayın abilerim. Her videonuzu izliyorum, takip ediyorum ve sizi çok seviyorum. Bir konuda sizin yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Sorum şu;
Abilerim ben lise 1. sınıf öğrencisiyim ve emin olun sizin olduğu kadar benim de bilgisayara merakım var. Ben Ankara Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretim görmekteyim. Sizin mesleğinizden ilerlemek istiyorum. Bilişim Teknolojileri Alanı'ndan hangi bölümle sizin mesleğiniz yolunda ilerleyebilirim? Sorumu cevaplarsanız sevinirim. Tüm Technopat ailesine iyi günler. :) :) :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Standart olarak bilişim teknolojilerinin temelleri diye ders göreceksiniz. Bundan sonra kendini geliştirmen daha iyi olur diye düşünüyorum.

Recep Abi'nin bahsettiği gibi eğer basında yer edinmek istiyorsan kendini geliştirmelisin. Yanılmıyorsam Recep Abi, Almanca Öğretmenliği bölümü mezunu. Ancak siz teknoloji geliştirmek istiyorsanız, hem kendinizi geliştirmelisiniz hem de İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelere girmelisiniz bildiğim kadarıyla. İlk önce girip, sonra bölüm seçmek önemli :)

Sadece kendine örnek olduğun kişilerin, hayranlıkla izlediğin idollerinin mesleklerini yapmak zorunda değilsin bence. Bilişimde seçilebilen bölümler Web Programcılığı ve Veritabanı Programcılığı olması gerekiyor tabii okuldan okula değişkenlik gösterebilir. Sen kendine göre sana en yakın ve en üstesinden gelebileceğini düşündüğün bölümü seçmelisin böylece işinin uzmanı olma konusunda ilk ve en minik adımı atmış olursun :). Umarım hedeflediğin yerlere gelirsin.

@Recep Baltaş ve diğer arkadaşlar. Cevaplarınız için teşekkürler. Ancak ben Ali abi gibi fazlasıyla PC'den anlayan ve PC üzerinde ilerleme kat etmek isteyen birisiyim. Ali abi hangi üniversiteye gitti hangi bölümü okudu bunu söylerseniz sevinirim.

@Recep Baltaş ve diğer arkadaşlar. Cevaplarınız için teşekkürler. Ancak ben Ali abi gibi fazlasıyla PC'den anlayan ve PC üzerinde ilerleme kat etmek isteyen birisiyim. Ali abi hangi üniversiteye gitti hangi bölümü okudu bunu söylerseniz sevinirim.
Ali Abi'nin bildiğim kadarıyla elektronik basını konusundaki etkinliği dışında bir faaliyeti yok. Bildiğim kadarıyla Ali Abi de çok alakasız bir bölüm mezunu. Yine konu ayrı yere geliyor. Eğer basında etkin olmak istiyorsanız, kendinizi geliştirin.

Ben 2.Sınıfa gidiyorum geçen sene benimde senin gibi hayallerim vardı ama şimdiden bil. Bu bölüm hayal ettiğin gibi değil git muhasebe oku, gazetecilik oku.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilişimde kendini geliştiremezsen sana iş yok. İngilizce ilk etmen denilebilir :) Gazetecilik filan da okuma.

Yazılanları okumuyorsun, okusan da anlamak istemiyorsun. Kendini geliştirmezsen mezun olduğunda hiçbir şey olamazsın! Ali de bilişimle ilgili bir şey okumadı...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı