Bimar bilgisayar güvenilir mi?

Makaleler
1
Arkadaşlar Ankara bimar bilgisayar güvenilir mi, daha önce buradan işlem yapan veya bilen, duyan var mı? Daha önce konu açmıştım. Dün AliExpress'ten EVGA 2060 Super XC Ultra için sipariş ettiğim fan geldi fakat fan hiçbir şekilde dönmüyor. İki sokette de denedim, kartın üzerinde takılı olan orijinal fan dönüyor fakat bu dönmüyor. Başlıktaki servis ile görüştüğümde sipariş ettiğim / dönmeyen fanı, kartın üzerindeki orijinal ve sorunsuz çalışan fana entegrasyonunu sağlayıp çalıştırabileceklerini söylediler. 240₺ ücreti varmış. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1 aydır uğraşıyorum bir türlü sorunumu çözemedim.

Hocam daha önce duymuştum forumda Bimar bilgisayarı sanırım ama 240liralık bir servis yapacaklarını düşünmüyorum. Mining gruplarına girip sorabilirsin telegramda. Kendin yapabilirsin yani yapanı gördüm.

Bir araştırayım hocam. Bana da çok geldi ücret. Fanın bozuk olabileceğini düşünüp iade etmeyi de düşündüm. Fanı ve kartı yakındaki bir bilgisayarcıya götürüp baktıracağım birazdan. Kendim çok kurcalamak istemedim, eski orijinal fanım traktör gibi ses çıkardığı için söküp yağlayayım dedim fakat sonrasında çalışmadı.

Miningciler bu işi çok daha iyi biliyor. Çözemedikleri fan sorunu yok diye biliyorum.
Bence ilk önce aldığın karta doğru voltajla bir test et derim.

Fanları yenileyip 6 ay da garanti vereceklerse verilen ücret normal. Firmayı ilk defa duydum onu da belirteyim.

Fanları yenileyip 6 ay da garanti vereceklerse verilen ücret normal. Firmayı ilk defa duydum onu da belirteyim.

Hocam anladığım kadarıyla yeni aldığım fanı kartın üzerindeki çalışan fana bir şekilde bağlayıp tek soket üzerinden güç verip çalıştıracaklar. Garantiyle ilgili bir şey söylemediler. %100 çalışır, sorun çıkmaz gibisinden konuştular. Sonrasında bir tanıdığımın yönlendirdiği bilgisayarcıya götürüp durumu anlattım ve uzak durmam gerektiğini, bu işlemin diğer fanı da durdurabileceğini söyledi. Kartı servise göndermiştim fakat 3 hafta bekletip "biz fan işine bakamıyoruz, EVGA parça vermiyor, kart direkt kendilerine gidiyor, büyük ihtimal iade olur" gibisinden konuştular. Özetle adamlar yapmaya tenezzül bile etmedi. THH'ye gitmeyi de düşündüm fakat süreç çok uzayacağı için uğraşmak istemedim. Şuan tek fanlı olarak sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Kartı bazı yerlerde satışa koydum, makul bir fiyattan satabilirsem satıp 3060 veya 3060 Ti alacağım.

Hocam bir problem olacağı yok. Mining telegram gruplarında bir çok insan fan değiştiriyor. Fanı aynı kablo üstünden ekleme yaparak çekiyor. Bunlara şahit oldum. Gruplara girip bir kaç fikir alırsan aklına yatarsa sende yapabilirsin.

Hocam grupları nereden bulabilirim, link paylaşma yada yönlendirme imkanınız var mıdır? Ve bir sıkıntı olmaz diyorsanız o zaman 240₺ verip kablo entegrasyon işini yaptırayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…