BİMCELL'de hat devir nasıl yapılır?

BİM marketten devir işlemini yapmalısınız. Ayrıca babanızın üstüne olabilir. Müşteri hizmetlerini arayınız hattın yasal sahibi babam ancak kullanıcısı benim kendimi hattın kullanıcısı olarak tanımlatmak istiyorum diyebilir ve hattın kullanıcısı olarak sistemden sizi tanımlayacaklar ardından istediğiniz genç paketlerinden faydalanabilirsiniz. Bu işlem için temsilci T.C. Kimlik numaranızı isteyecektir ve sonra işlem tamamdır. Hattın yasal sahibi yine babanız olarak kalmaya devam edecek ancak hat kullanıcısı artık siz olarak görüneceksiniz devir etmeden bu basit işlemi gerçekleştirebilir. BİMCELL temsilcisini arayarak çözebilirsiniz.

Peki hocam bu işlemden sonra üniversite öğrencilerine 10GB ücretsiz internetten yararlanabilecek miyim o amaçla yapıyorum çünkü.
 
Peki hocam bu işlemden sonra üniversite öğrencilerine 10GB ücretsiz internetten yararlanabilecek miyim o amaçla yapıyorum çünkü.

"Bir öğrenci ya da gencin kendi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak."
Deniyor.
Hat sahipliği ya da üzerine kullanıcı tanımlanmış hat olduğu manasına geliyor. Kullandığınız numarayı kendi üzerinize kullanıcısı olarak tanımladığınız zaman operatörde hattı kullanan kişi siz göründüğünüzden tüm genç tarifelerden yararlanır hat sahibi ise velisi vekili olarak görünecektir. Bir problem olacağını sanmıyorum. Ancak emin olmak isterseniz detaylı bilgiyi Müşteri Hizmetlerinden veya BTK kanadından arayarak veyahut mail atarak öğrenebilirsiniz. Kaynağı doğru yerlerden almanızda fayda var.
 
Aynı durumdayım. Bime gidince biz yapmıyoruz diyorlar. Turk Telekoma gidince bime gitmeniz gerekiyor dediler. En son müşteri hizmetlerini aradım bim bayiisinde yapıldığını söyledi. Yarın gidip soracağım. 370tl bilgisini verdi müşteri hizmetleri. Garanti olsun diye geçireceğim bakalım nasıl olacak.

Bu da sitede yazan:

BİMcell hattımı başka bir kişiye devretmek istiyorum. Ne yapabilirim?
Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir. Devreden sadece kimlik fotokopisini bırakırken devralan yeni abonelik için gerekli evrakları ibraz etmeli ve abonelik sözleşmesi doldurmalıdır.

Hat devri durumunda, yeni hat aboneliğinde olduğu gibi sizin adınıza devlete ödenen vergiler devir sırasında alınmaktadır.
 
Arkadaşlar ben çok uğraştım en sonunda Turk Telekom'un şehrimdeki ana bayiisinde Bimcell hattımı taşıdılar.

Boşuna Bim'lerde dolaşıp uğraşmayın. Turk Telekom hallediyor. Ama dediğim gibi herhangi bir bayii değil belirli bayiilerde yapılıyor. Ben bizzat bu şekilde hallettim başkalarının laflarını dinlemeyin çünkü hepsi bilmedikleri için başka yere yönlendiriyorlar.
 
Devretmeden tanımlayarakta yapılıyor mu bu vergi indirimi ve internet desteği?
 

Geri
Yukarı