BİM'de çalışmaya devam etmeli mi?

Bu tarz yerlerde emin olun kasada olmak en rahatıdır.
Heyecan yapan bir arkadaşımız. Kasada açık çıkarması muhtemel. Reyon daha zevkli bence, zaman daha hızlı geçer.
Ah hocam ahh keşke öyle söylediğiniz gibi olsa. Bu tarz çalışma yerlerini çok iyi bilirim, reyon işi rahat basit eğlenceli hatta sonsuza kadar çalışsın. Bedavadan para kazanır ama öyle olmuyor işte çalışma arkadaşların seni rahat bırakmaz bu 1. 2. ise üstler mobing yapar. Reyona da her şeye nalet edersin.

Kasaya bakmayan kişiyi zaten nefes aldırmazlar emin ol. Tek dileğim çalışma arkadaşları iyidir bu dostumuzun yoksa çok sancı çeker.
 
Mobbing hakaret ezme gibi bir şey ile karşılaşmadığın sürece çalış çıkma hocam.
 

Hocam ben 10:45'te grlip aksam 20 gibi çıkıyorum. Tam gün olmuyor mu? Ara saat yazıyorlar bana şu an işi anlayana kadar.
 
Hocam ben 10:45'te grlip aksam 20 gibi çıkıyorum. Tam gün olmuyor mu? Ara saat yazıyorlar bana şu an işi anlayana kadar.
Tahmin ettiğim gibi sana full yazıyorlar ama ne kadar saat çalışıyorsan o kadar ücretlendirilme yapılmalı. Alacağın parayı merak ediyorum... Part time işçisi hukuken fazla mesai verilmez, işçi yarım iş gününü doldurur çıkar gider. Bunun sebebi şirket politikasında part time elemana 5 saatten sonrasını veremiyor olması. Ek mesai ücretini full time elemanlar alır, 7,5 saatten sonrası 2x saatlik ücrettir.

Sen engelli kadrosuyla girmişsin sen part time şekline bile girmiyorsun, şirketlerin engelli kadrosu için başka politikaları var. Yani demem o ki haklarını bil öyle sabahtan akşama kadar gidip çalışma, kullandırtma kendini. Paranı alamazsın, sadece çalışırsın. İşi öğren diye bir vaat olamaz oraya para kazanmak için giriyorsun. Çalıştığın her saat para olarak yansımalı.

Market sektöründe part time 5 saat çalışır haftada bir gün full yapar yani sabahtan akşama kadar. Engelli kadrosuyla giren part time şeklinde çalışır ve yanında bir çok istisnalarda vardır ama kesinlikle sabahtan akşama kadar çalıştırma yöntemi yoktur.

Kurumsal firma bunlar, esnafın yanında falan çalışıyorsa olsan hadi neyse dicem de burada haklarını bilmen önemli.
 

Hocam doğrudur ama 7-8 saat çalıltırıyorlarsa tam ücret vermeleri lazım. Ay sonu yatacak maaşa bakarım ona göre hareket ederim.
 
Hocam doğrudur ama 7-8 saat çalıltırıyorlarsa tam ücret vermeleri lazım. Ay sonu yatacak maaşa bakarım ona göre hareket ederim.
Ocağın 1'inde girmiş. Ay sonuna kadar durup gelen maaşa göre hareket etmek çok mantıksız.
Şöyle düşün kimse boşa çalışmak istemez. Ay sonu aldığı maaşı görüp hayal kırıklığına uğramasını istemiyorum.
 

Hocam ocak sonu yattı maaş. Tam personel ücreti aldım. Hatta. Ben engelli gözükmüyorum BİM'in sisteminde. Engelli gözükürsem vergi affı oluyormuş daha çok maaş alırmışım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…